Nikon Coolpix S700

Objavljeno: 29.4.2008 09:45 | Avtor: Grega Šimenc | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: April 2008 | Teme: foto, nenehni testi

Nikonov žepni aparat S700 je eden tistih, ki kupce vabi predvsem z velikimi, povečini napihnjenimi številkami. Nikon se je pri tem aparatu odločil za (dandanes) veliko ločljivost svetlobnega tipala, kar 12 megapik. To zadostuje za posnetke ločljivosti 4000 × 3000 pik. Ali povedano drugače - taka ločljivost omogoča izpis posnetka na zares velik format papirja, tja do A2. Če to seveda želimo.

Sicer gre za precej povprečen aparat, ki po drugih lastnosti ne izstopa bistveno iz konkurence. Na hrbtni strani najdemo velik zaslon LCD (2,7 palca) razmeroma visoke ločljivosti (230.000 pik). Kljub temu prikazana slika ni najboljša, saj postane osveževanje slike že v nekaj slabših svetlobnih razmerah počasno, pa tudi prikazane barve so bolj medle. Bolje se obnese sistem menujev, v katerem ob pomoči velikih ikon izberemo način delovanja. Tudi nastavljanje drugih zmožnosti aparata je po zaslugi vrtljivega kolesca in nekaj bližnjic preprosto. Všečno velik je še gumb za sprožilec na vrhu aparata.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki