Nikon Coolpix P7700

Objavljeno: 18.12.2012 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: December 2012 | Teme: foto, nenehni testi

V zadnjih nekaj letih so majhni, a zmogljivi (in obenem tudi razmeroma dragi) žepni fotoaparati postajali vse pomembnejši in vedno bolj priljubljeni. Po ceni se resda lahko primerjajo s cenejšimi DSLRji, a imajo veliko prednost pri prenosljivosti, saj so bistveno manjši in lažji. Pri kakovosti fotografije so še razlike, a so majhne, sploh če upoštevamo, da večino fotografij tako ali tako gledamo prek spleta.

V roke smo dobili Nikonov novi aparat P7700, ki je naslednik modela P7100. Med žepnimi aparati velja za enega izmed bolj oklepljenih, nekako v duhu Canonovih modelov iz serije G (G15, recimo). Aparat je med večjimi v segmentu žepnih modelov, ima izredno kakovostno, a tudi težko ohišje. Največja prednost tega modela (tako kot njegovega predhodnika) je zelo veliko število funkcijskih kolesc, saj jih ima kar šest (poleg vseh drugih tipk). Posledica tega je odlična dosegljivost vseh funkcij, delo z aparatom je pravo veselje. Pri tem je pravzaprav boljši od DSLRjev, kjer se bolj uporablja kombinacija tipke - kolesca (namesto namenskih kolesc).

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki