Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boris Šavc: Android

■ WifiMapper – Free Wifi Map

WifiMapper omogoča uporabnikom iskanje javnih brezžičnih omrežij v okolici. Poleg iskanja nam vzpostavi povezavo z najdenim omrežjem znotraj aplikacije in prikaže zgodovino povezav ter statistiko.

■ Ninja Jamm

Izdelek britanske založbe s plesno glasbo dostavi v telefon glasbo svojih izvajalcev, z njim ustvarjamo tudi lastne umetnine za zibanje bokov.

■ Kaboom by Hotspot Shield

Kaboom je pripomoček, s katerim objavam v družabnih omrežjih Facebook, Twitter in WhatsApp določimo rok trajanja.

■ Push ups 0-100 Pushup Trainer

Osebni trener Fitness22 nam poleg nožnih ojača tudi druge mišice. Z redno dvajsetminutno vadbo trikrat na teden dosežemo sto trebušnjakov v desetih tednih.

■ C25k Couch to 5k by 5k Runner

Mobilni osebni trener nam obljublja, da bomo po osmih tednih redne dejavnosti (tek, hoja) sposobni preteči slabih deset kilometrov.

■ Bestie by Camera360

Bestie je programski pripomoček za fotografiranje priljubljenih sebčkov. Fotografijo posnamemo ob pomoči palete vnaprej določenih naravnih filtrov.

■ Microsoft Hyperlapse Mobile

Microsoftov pripomoček za pospešeno reprodukcijo sicer daljših filmov obljublja, da bo iz dolgočasnih in tresočih se posnetkov naredil zanimivo in dinamično izkušnjo.

■ Fallout Shelter

Postapokaliptična tematika priljubljene igre Fallout je v mobilni izvedbi privlačna strateška izkušnja, ki navdušuje množice po svetu.

■ Angry Birds 2

Jezni ptiči se v pravem nadaljevanju vračajo z gnevom, ki ga nismo videli že od leta 2010, ko se je rodil finski fenomen.

■ Ramboat: Hero Shooting Game

Ramboat je uspešni igri Jetpack Joyride podobna strelska izkušnja, ki osvaja z videzom, humorjem in dovršenostjo.

■ Vainglory

Najboljša mobilna igra vrste MOBA (večigralstvo v areni) iz jabolčnega okolja iOS prihaja na manjše in večje zaslone naprav z operacijskim sistemom Android.

■ Sunrise Calendar

Sunrise Calendar je brezplačen koledar, ki so ga v Redmondu ustvarili za uporabnike lastnih, Applovih in Googlovih storitev.

■ HeadTrainer

Zabavna aplikacija za telovadbo možganov, ki športnikom pomaga krepiti spomin, pozornost, prostorsko zavedanje in hitrost sprejemanja odločitev.

■ Drajv

Zavarovalnica Triglav predstavlja aplikacijo, ki ocenjuje vožnjo z vidika varnosti in postreže s pripombami o storjenih napakah. Smel namen grajamo zaradi netočne izvedbe.

■ Booking Now

Mobilno iskanje prenočišča na Booking.com je obogateno z iskanjem razpoložljivih nastanitev v naši okolici.

■ Weather by Miki Muster

Domače podjetje AsFaktor preseneča z vremensko napovedjo z junaki Miki Musterja.

■ Find your VS Shade

Frizerska aplikacija ponuja, da preizkusimo videz pričeske. Rezultat primerjamo s trenutnim stanjem in sliko delimo s prijatelji.

■ Red Bull Alert|Alarm clock

Če nam manjka jutranje motivacije pri vstajanju iz postelje, nam aplikacija Red Bull Alert pomaga z navdihujočimi melodijami in fotografijami v športnem slogu.

■ MSTY – The Music Messenger

Aplikacija MSTY predstavlja nov način povezovanja ob pomoči glasbe. Gre za pošiljanje sporočil s pomočjo izbrane pesmi, slike in lastnega besedila.

Jure Forstnerič: iPhone

■ OneNote

Pred nedavnim so v Microsoftu prenovili vse svoje pisarniške aplikacije za iOS, s prenovo je tudi OneNote postal še boljši.

■ Status Lite

Koristna aplikacija, ki nam prikaže status naše naprave, od stanja akumulatorja in prostora za uporabniške datoteke do tega, koliko časa je naprava že prižgana.

■ Speedtest X

Enostavna aplikacija, s katero si lahko izmerimo hitrost in odzivnost našega omrežja – omogoča tudi primerjavo z uporabniki po svetu.

■ been

Program, v katerem lahko spremljamo, kje vse po svetu smo že bili. Označujemo lahko svetovne države in ameriške zvezne države.

■ Farms & Castles

Preprosta, a nalezljiva miselna igra, kjer združujemo skupine kamnov in dreves in tako sestavljamo gradove in kmetije.

■ Straight Outta Meme

Enostavna, preprosta aplikacija za izdelavo sličic, ki parodirajo naslov albuma Straight Outta Compton zloglasne skupine NWA.

■ Angry Birds Go

Dirka čez drn in strn v svetu jeznih ptičev. Podpira tudi igranje proti prijateljem prek povezave WiFi.

■ Governor of Poker 3

Odlična igra pokra, kjer napredujemo iz vasi v vas, postopoma pa igramo za vedno večje zneske.

■ XenoShyft

Predelava nove namizne igre, ki jo igramo s kartami, v njej pa moramo obraniti svojo vojaško utrdbo pred napadalnimi nezemljani.

■ Splendor

Odlična predelava nadvse priljubljene namizne igre, v kateri moramo s taktnim najemanjem trgovcev zgraditi največji trgovski imperij.

■ Prune

Čarobna igra, v kateri moramo smiselno obrezati drevo, da zraste v smer, kot si želimo. Odlična grafika in glasbena podlaga.

■ Path to Luma

Miselna igra, kjer moramo na različnih raznolikih planetih razrešiti uganko in odkleniti energijo, ki se skriva v planetih.

■ SkyView Free

Enostaven program za ogled nočnega neba, ki nam prikaže imena zvezd in drugih teles. Ponuja tudi poseben način za ohranjanje nočnega vida.

■ Kolor Eyes

Iskalnik in predvajalnik videov, posnetih v tehniki, zaradi katere lahko vrtimo pogled v 360 stopinjah.

■ AliExpress

Kitajska spletna trgovina AliExpress ponuja presenetljivo nizke cene in poštnine (tudi k nam), seveda imajo tudi svojo aplikacijo.

■ DarsTraffic

Nova aplikacija naše agencije za avtoceste, v njej lahko preverimo stanje na cestah, lokacije počivališč, zelo zanimiv je tudi prometni koledar.

■ Fused

Zanimiva aplikacija, s katero lahko združimo dve fotografiji (ali videa) v t. i. dvojno ekspozicijo.

■ 500px

Spletna skupnost fotografov in ljubiteljev fotografij ima tudi svojo aplikacijo, v kateri lahko brskamo po fotografijah, jih ocenjujemo in komentiramo.

■ DocuSign

Aplikacija, ki omogoča hitro in enostavno elektronsko podpisovanje različnih dokumentov. Omogoča tudi dodajanje pripisov, naslovov in podobno.

Tilen Knaus: Windows Phone

■ Receipt Tracker

S to aplikacijo lahko poslikate račune, aplikacija pa bo poskusila z njih izluščiti znesek in trgovino ali restavracijo in vam bo po nekaj zajetih računih predstavila zapravljanje v grafični obliki.

■ instanote

Inovativna aplikacija za zajem beležk. Ob pritisku na gumb bo shranila pogovore zadnjih 30 sekund, jih pretvorila v besedilo in omogočila hitro razvrščanje zapiskov med napake, ideje in druge kategorije.

■ Adidas MiCoach

Osebni trener prestižnega izdelovalca športne opreme Adidas omogoča spremljanje vadbe, glasovno spodbudo med vadbo in še marsikaj.

■ Surfy

Alternativni brskalnik za vse, ki iščejo drugačno izkušnjo in naprednejše funkcije, kot so zvočno prebiranje vsebine spletnih strani in podobno.

■ Bird Climb

Preprosta, a še zdaleč ne enostavna igrica, pri kateri poskušate s tapkanje po zaslonu pripeljati ptička kar najvišje. Tekmujete lahko sami s seboj ali z drugimi igralci.

■ Jigty Jigsaw Puzzles

Velikanska zbirka klasičnih sestavljank oz. puzzlov za mobilno naprave slovenske družbe Outfit7, avtorjev neprekosljivega govorečega Toma.

■ One more line

Vodite svoje vozilo med simboli in izkoriščajte njihovo gravitacijo za slalomiranje med njimi. Lično oblikovana igra, v kateri ob igranju ustvarjate prave umetnine, zahteva hitre reflekse, natančne prste in seveda obilo potrpljenja.

■ Straw

Straw omogoča izdelavo zaprtih ali povsem javnih anket in vprašalnikov, ki jih na različne načine pošiljate prijateljem, znancem ali anonimnim uporabnikom spleta.

■ Zombify

Da vaši selfiji ne bodo tako dolgočasni, vas Zombify spremeni v zares strašljivega animiranega zombija. Nikar slik ne kažite otrokom pred spanjem!

■ Audible

Zdaj je za Windows Phone na voljo največja svetovna knjižnica zvočnih knjig, ki vsebuje tudi najnovejše in najbolj priljubljenejše knjige in je že nekaj časa v lasti družbe Amazon.

■ B612

Omogoča hitro in učinkovito zajemanje selfijev s takojšnjimi barvnimi in drugimi učinki avtorjev mobilne klepetalnice LINE.

■ myTube

Še en zelo dober, a neuraden odjemalec za spletišče YouTube, ki omogoča vse in še več, kar omogočajo uradni odjemalci na drugih platformah.

■ PicsArt

Še ena zelo dobra aplikacija za urejanje slik, dodajanje učinkov, obrob in izdelavo kolažev. Navdiha ne bo zmanjkalo, saj vsebuje javne galerije z glasovanji in vsem, kar sodi zraven.

■ Lockie

Še ena aplikacija, ki omogoča samodejno izdelavo ozadja zaklenjenega zaslona, na katerega pa lahko dodamo poljubne informacije, kot so koledar, vremenska napoved, novice, pa citate in beležke.

■ 10Lock

Če ne morete dočakati naslednje različice operacijskega sistema Windows 10, a si obenem želite lepotnih izboljšav, ki jih prinaša, si z 10Lock potešite vsaj željo po svežem in izboljšanem zaklenjenem zaslonu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji