Objavljeno: 29.5.2018 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Junij 2018

Motorola Moto X4

Na papirju je Moto X4 konkretno dvignil pričakovanja. Resda je na voljo tudi različica Android One, ki jo žene goli Android, a se nad Motorolinimi preoblekami niso preveč pritoževali. Še vedno se jim pozna, da jih je imel (pred Lenovom) v lasti Google, tako da gre za lahke preobleke, ki dokaj redno dobivajo posodobitve.

X4 tako zdaj že žene Android 8.0, ki temelji na zelo spodobni strojni opremi. Snapdragon 630 (8 x 2,2 GHz) je priljubljena izbira izdelovalcev za telefone srednjega razreda in prav imajo, saj gre za procesor, ki lepo navigira med zmogljivostjo in varčnostjo. Štirje gigabajti pomnilnika in 64 GB shrambe lepo zaokrožijo strojno moč tega telefona, ki se v tem cenovnem razredu lepo znajde. Pregovorno dobra je tudi izdelava, ki je na prednji in zadnji strani steklena. Tudi oblikovno gre za všečno napravo in krog na zadnji strani, kjer sta leči fotoaparata, je eden bolj simpatičnih detajlov zadnjih nekaj let, ki nedvomno sporoči, da gre za Moto telefon. Bralnik prstnih odtisov je na prednji strani pod zaslonom, a se ga ne da uporabljati kot gumba za domov (vsaj mi nismo našli te možnosti v nastavitvah), tako da terja nekaj privajanja, da nas dotik bralnika ne bo peljal na domači zaslon. Že tako smo bolj privrženci bralnikov na zadnji stranici in X4 bi ta kraj lahko izkoristil.

Največ navdušenja pa je povzročila druga leča na tem telefonu. Prva (12 MP) svoje delo v svetlobnih razmerah opravi tako dobro kot konkurenca. Slabše svetlobne razmere pa dajejo mešane rezultate, kar je pravilo cenejših telefonov. Druga leča je širokokotna in ta taktika je navdušila pri LG G6 in V30. Širokokotna leča prinese nekaj več fleksibilnosti pri slikanju, vsi drugi izdelovalci pa stavijo na zoom oziroma "portretne" načine. Žal sta leča in senzor pri X4 toliko slabša od navadne/prve leče, da sta skorajda neuporabna. Sliko, zajeto s širokim kotom, po robovih tako pokveči in zvije, da je bolj ali manj neuporabna.

Moto X4 je zelo soliden telefon srednjega razreda, ki bi z dobro širokokotno lečo lahko pomenil dobro izbiro. Tako pa se je bolje ozreti za telefoni z oznako Android One.

Motorola Moto X4

Hitrost delovanja: 7,5

Kakovost izdelave: 8

Prodaja: Spletne trgovine.

Cena: 350 EUR

Za: Oblika, dve leči ...

Proti: … širokokotna res ni dobra.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji