Objavljeno: 16.6.2021 | Monitor Posebna 2021

Monitorjev laboratorij (1994–)

Monitorjeva ekipa je že zelo kmalu spoznala, da so neodvisni in nepristranski testi strojne in programske opreme tisto, kar bralci potrebujejo. Še posebej zato, ker v tistih časih pač ni bilo interneta, bi lahko dodali danes.

Leta 1994 se je ob selitvi v nove prostore ponudila priložnost, da smo del le teh namensko rezervirali za preizkuševalni laboratorij, temu ustrezno pa smo zaposlili tudi strokovno ekipo. V teh prostorih smo nato primerjalno preizkušali vse od diskovnih krmilnikov do prenosnikov, osebnih računalnikov in celo strežnikov. Priče takratnih dni znajo povedati, da so v odsotnosti klimatske naprave predvsem zadnji zelo neprijetno ogreli delovno okolje …

Tudi naslednje selitve podjetja so predvidevale prostore za laboratorij, zaradi vedno širše zastavljenih primerjalnih kriterijev pa so se vedno bolj večali predvsem skladiščni prostori. Ti so bili v neki fazi nadstropje niže, kar delovnemu osebju, ki je po stopnicah prenašalo 24-palčne monitorje s katodno cevjo, ni bilo najbolj povšeči.

  

  

Več o "tistih časih" si lahko preberete v posebni jubilejni številki Monitorja:

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji