Objavljeno: 24.6.2014 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij-avgust 2014 | Teme: zvočnik

Močan zvok 1.1

V prejšnji številki smo preizkušali prenosne bluetooth zvočnike in v to kategorijo nedvomno sodi tudi Cambridge Audio Minx Go. Ima tudi večja brata, a sta tolikšna, da ju je težko označiti za prenosna.

Minx Go sodi po velikosti med večje naprave, ki smo jih imeli na tem testu v konkurenci. Gre za lično oblikovan zvočnik, ki stavi na preproste linije in ima na zgornji stranici le gumb za vklop in izklop ter gumba za uravnavanje glasnosti. Spodnja stranica je obdana v trpežno gumo, kar smo pogrešali pri nekaterih drugih zvočnikih, saj zagotavlja večjo stabilnost. Za to skrbi še stojalo, ki ga pri uporabi izvlečemo in je narejeno zelo dobro. Predvsem daje občutek, da bo delovalo na dolgi rok, kar je pri prenosnem zvočniku pomembna lastnost. Na zadnji strani je vhod za napajanje in vhoda za USB in Aux. Omeniti velja še izbiro materialov pri izdelavi, saj gre za dobro plastiko, ki zvočnik naredi razmeroma lahek. Pri takšni velikosti se nekateri izdelovalci zanašajo na kovino, ki resda zagotovi večjo vzdržljivost, a terja svoj davek s težo.

Z zvočnikom se s telefonom lahko povežemo prek bluetootha in že lahko predvajamo glasbo. Zvok sicer ni med najboljšimi v konkurenci, saj sta Bayan Soundbook in Bose Soundlink Mini iz prejšnje številke Monitorja delovala bolj uravnoteženo. Kljub temu je treba omeniti, da sta oba konkurenta dosti dražja in razlika v zvoku ni tolikšna. Minx Go na žalost ne premore sprejemnika FM, ki bi se v tako veliki napravi zlahka znašel.

Največja hiba pa je bilo občasno prasketanje v zvočniku, ko je miroval. Če mu nismo pošiljali glasbe, je tu in tam spustil kak zvok, ki je bil sicer tih, a moteč. Takega obnašanja pri konkurenci nismo opazili.

Mix Go je torej zelo soliden zvočnik, ki zmagovalcema prejšnjega meseca, Jamboxu in Mini Boomu, resda ne vzame krone, kar zadeva prenosljivost, a če iščete kaj večjega, se je treba ozreti tudi v smer Minxa. Bayan in Bose sta dostavila malce boljši zvok in premoreta še kakšno funkcionalnost več, a Minx marsikaj nadoknadi z vhodom USB in ohišjem, ki na prostem vliva nekaj več zaupanja. Prijetno preseneti tudi cena 130 evrov, ki je za tako veliko napravo presenetljivo ugodna.  

O preizkusu konkurenčnih zvočnikov si lahko preberete na: www.monitor.si/zvocniki

Cambridge Audio Minx Go

Bluetooth zvočnik.

Prodaja: tift.si.

Cena: 130 EUR.

✓    Cena, Izdelava.

✗    Občasno prasketanje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji