Objavljeno: 26.11.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor December 2013 | Teme: disk

Mobilna shramba

Pri mobilnih napravah smo v primerjavi s prenosniki omejeni predvsem z velikostjo shramb, kar je škoda, saj so tablice kakor nalašč za gledanje filmov ali nadaljevank. Na prenosnike smo ob prostorski stiski z lahkoto priklapljali zunanje diske, pri mobilnih napravah pa to ni tako preprosto.

Priklop zunanjih dodatkov na tablice in telefone je bolj zapleten kot pri prenosnikih, saj Applovi izdelki poznajo le njihove priključke Lightning, androidna stran pa sicer pozna mikro USB, a je gonilniška podpora zunanjim napravam obupna. To vrzel skušajo zapolniti naprave, kot je Verbatimov Media Share Wireless, ki omogočajo brezžično deljenje vsebin mobilnim napravam. Tokratna Verbatimova škatlica ima režo za kartico SD in vhod USB, prek katerega lahko priklopimo zunanji disk ali ključ USB. V notranjosti se skriva še baterija, ki zagotavlja okoli pet ur delovanja, to pa povsem zadošča za ogled filma ali nadaljevanke.

S telefonom ali tablico se na Media Share povežemo prek omrežja WiFi, ki ga naprava oddaja. Omrežje lahko seveda poljubno zaklenemo, tako da se nanj lahko priklopimo le mi. Z datotekami na priklopljeni shrambi upravljamo v mobilni aplikaciji MediaShare, ki je na voljo za Android in iOS. Mi smo preizkušali s tistim za Android, kjer uporabniški vmesnik ni najpreglednejši in na začetku terja nekoliko privajanja. Glavna zavihka programa sta na dnu in preklapljata med telefonom in priklopljeno shrambo. Tako je mogoče datoteke prenašati med obema napravama, predvsem pa je dobrodošlo to, da je mogoče datoteke, ki so na priklopljeni shrambi, odpirati z vsemi programi, ki so na voljo. Če, recimo, na telefonu odpremo dokument Worda z zunanjega diska, mi izberemo, ali ga bomo odprli v Quickofficeu ali kakem drugem programu, in nam Verbatimova naprava ne vsiljuje svojih rešitev. Telefon tako vse datoteke iz Media Shara jemlje, kot da so krajevno prisotne. Prav tako se je mogoče prek mobilne aplikacije Media Share brezžično povezati v splet in naprava to povezavo nato posreduje našemu telefonu. Ob priklopu na Media Share nismo prikrajšani za povezavo v splet, saj za priklop uporabljamo anteno WiFi.

Celotna naprava je malce manjša od manjših zunanjih diskov in na stranici je še vhod mikro USB, prek katerega Media Share tudi polnimo.

Verbatim Media Share Wireless

Prenosni disk

Prodaja: Bolje založene tehnične trgovine.

Cena: 50 EUR.

✓    Mobilna naprava vse datoteke jemlje, kot da so lokalne.

✗    Uporabniški vmesnik.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji