Objavljeno: 26.2.2019 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2019

LG V40 ThinQ

V40 je soliden telefon višjega cenovnega razreda, ki ne preseže Note 9 in Mate 20 Pro. Vseeno pa ima par adutov, ki ga dovolj ločijo od konkurence, da ga je treba jemati malo bolj resno kot prejšnje telefone LG.

Najprej k standardnim postavkam strojne moči, ki lepo sodijo v leto 2018 (takrat je namreč ta telefon tudi izšel). Snapdragon 845 in šest gigabajtov pomnilnika – to je uspešna naveza in največ, kar lahko pričakujemo na androidni strani. Klasično LG pokvari okus s tem, da telefon še vedno žene Android 8.1. To pač moramo omeniti, saj bi v pravičnem svetu že dobili Android 9. V preobleki LG je še malo bolj prečiščen kot prejšnja iteracija in očem prijaznejši. Vseeno pa je namestitev kakšnega lepšega zaganjalnika, kot je Nova Launcher, priporočljiva.

LG je očitno dokončno obupal nad gumbom za vklop in izklop pod bralnikom prstnih odtisov na zadnji strani. Tako telefon vklopimo z gumbom na desni stranici. Na levi sta gumba za glasnost in pa gumb, ki prikliče Googlovega asistenta. To je funkcionalnost, za katero bi lastniki Samsungov ubijali, saj je tam edina izbira njihov Bixby.

Zaslon je 6,4-palčni OLED in ni tako kakovosten kot Samsungove ploskve, a mu kaj resnega ni očitati. Tudi izdelava je na mestu in zelo všečna ter zaradi steklenega hrbta omogoča brezžično polnjenje. Baterija je 3400 mAh in nas mirno pripelje čez dan.

Do tod je V40 skoraj enak ostalim visokocenovnim Androidom. Mate 20 Pro ima na zadnji strani tri leče, ena je širokokotna. Enako lahko zapišemo za V40 in glede na to, da je bil LG v tem pogledu pionir, je dobro, da si niso premislili. Glavni adut tega telefona pa je na prednji strani, kjer je poleg običajne leče še ena širokokotna. Z zajemanje portretov, predvsem skupinskih, je to daleč najbolj smotrna uporaba širokokotne leče in tudi tokrat upamo, da bodo ostali proizvajalci posnemali LG. Ignorirati uporabnost zajemanja skupinskega selfija je nespametno in LG za to poskrbi. Sicer bi druga leča lahko poskrbela še za širši kot, a že samo dejstvo, da je na voljo, je plus, ki ga ostali telefoni nimajo. Zadnji adut LG pa je cena, ki je »malo nižja« kot ostali težkokategorniki.

LG V40 je zelo dober telefon, ki konkurence sicer ne preseže, saj ima večina malenkost boljše fotoaparate, boljše zaslone in zmogljivejše baterije. Vseeno pa s širokokotnima lečama predstavlja nekaj, česar ostali nimajo, in je zaradi tega povsem legitimna izbira.

LG V40 ThinQ

Hitrost delovanja: 9

Kakovost izdelave: 8

Prodaja: Operaterji.

Cena: 800 EUR

Za: Širokokotni leči.

Proti: Zaslon in fotoaparat nista tako dobra kot pri konkurenci.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji