Objavljeno: 24.2.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2015 | Teme: nenehni testi

LG F60 in LG L Bello

Tokratna telefona LG sta si cenovno zelo blizu, saj je med njima le deset evrov razlike. Drugače sta oba nižjega razreda, a sta si strojno tako različna, da je težko verjeti, da nosita enak logotip. Nekaj podobnosti sicer še je med njima in največja je zaslon.

L Bello je naprava s petpalčnim zaslonom, IPS in ločljivostjo 480 x 854. F60 ima enak zaslon IPS, le da se diagonala ustavi pri 4,5 palca in ločljivost pri 480 x 800. Zaslona sta zelo solidna, saj matrika IPS zagotavlja široke vidne kote in lepo je videti, da se nekoliko boljši zasloni prebijajo tudi v cenejše modele.  

Razlike se začnejo s procesorjem, saj ima Bello Mediatekov 1,3 GHz štirijedrni procesor z jedri Cortex A7. Modelu F60 so v LGju namenili 1,2 GHz štirijedrni procesor z jedri Cortex A53, ki so ga izdelali v Qualcommu. Jedra A53 so 64-bitna, a se to pri delovanju ne pozna.

Telefona sta si podobna tudi po pomnilniku, saj ga je na obeh na voljo gigabajt. Gigabajt pomnilnika počasi dokončno postaja minimum, ki ga izdelovalci vgrajujejo v telefone. Resda se še vedno najdejo naprave, ki pomnilnik merijo v megabajtih. To je tudi eden od zanesljivih znakov, da bo telefon ponudil slabo izkušnjo.

Shrambe je pri obeh lahko 8 gigabajtov, a je F60 na voljo tudi v 4 GB različici. Telefona se zopet oddaljita drug od drugega pri fotoaparatu, saj ima F60 petmegatočkovno kamero, ki dela povprečne slike in lahko video zajema pri 720p. Bello ima sicer osemmegatočkovno kamero, a slike niso dosti boljše. Lahko pa video zajema v polni ločljivosti.

Oba telefona žene Android 4.2.2 in izkušnja je tekoča. Res ni na ravni dražjih modelov, a je LGjeva androidna preobleka dovolj lahka, da telefona z njo nimata večjih težav. LG je z zadnjimi različicami svoje preobleke nekaj malega napredoval tudi po estetski plati, saj je uporabniški vmesnik vedno prijaznejši do oči. Kljub temu še vedno ne gre za enako raven estetike, kot jo poznata Sony in HTC, a je odmik od Samsungovega TouchWiza očiten.

Največja razlika med obema telefonoma je zunanji videz, saj se F60 drži starejših oblikovalskih smernic podjetja LG. To je vidno predvsem po tem, da je gumb za vklop in izklop na desni stranici,  gumba za uravnavanje glasnosti pa sta na levi. Pri modelu Bello gre že za postavitev gumbov, ki so jo začeli LGjevi najdražji modeli. Gumb za vklop in izklop je skupaj z gumboma za uravnavanje glasnosti na zadnji stranici telefona. Vsi trije so pod lečo fotoaparata in so gladki. To omenjamo zato, ker jih je zaradi tega včasih še teže najti, ko slepo tipamo po zadnji stranici telefona. Sicer gre pri obeh telefonih za napravi, ki po zunanjosti spominjata na Nexus 5, kar je, estetsko gledano, pohvalno.

Tako F60 kot Bello ne izstopata kot telefona in se doma počutita v povprečju nižjega razreda. Nakup enega ali drugega ne bo pomenil pretiranega razočaranja, a je mogoče za tak denar dobiti dosti boljši telefon. Če pomislimo, da je mogoče za enak denar naročiti Moto G, oba LGja hitro odpadeta. Predvsem pa se jima vidi, da sta bila narejena zato, da je lahko LG zapolnil nekaj cenovnih postavk.

Za konec povejmo še, da je Bello manjše zlo v paru, saj ima večji zaslon in nekoliko boljšo izdelavo.

LG F60

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

✓    Oblikovanje.

✗    Povprečno delovanje vseh komponent.

4513833

LG L Bello

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

✓    Izdelava in oblikovanje.

✗    Povprečno delovanje vseh komponent.

4595623

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji