Kovček za pot

Objavljeno: 22.4.2014 | Avtor: Matej Huš | Kategorija: Preizkusi | Revija: Maj 2014

Če v imenu Koofr slišite slovenski prizvok, imate popolnoma prav. Gre za slovensko oblačno shrambo podatkov, ki jo razvija istoimensko podjetje, ki je izšlo iz podjetja Xlab. Lani so zmagali na vseslovenskem tekmovanju Start:up, zato od izdelka zelo veliko pričakujemo.

Domačemu uporabniku se zdi Koofr kot povsem običajna in spodobno zmogljiva oblačna shramba podatkov, a v resnici ponuja še številne storitve za podjetja, le da jih bomo danes izpustili, ker so stvar individualne obravnave. Naj le omenimo, da tehnologijo Koofr po novem uporablja največji romunski telekomunikacijski operater.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentarji

mirtma | 7.7.2014 | 11:20

Zanimivo. Vendar nikjer nisem našel možnosti za brezplačni račun. Odprem lahko Basic, 10 Gb in 0,5 € na mesec, 1 mesec brezplačno.

Matjaž Klančar | 7.7.2014 | 11:40

Avtorji odgovarjajo: "Res je. Povsem brezplačnih 5 gb računov ni več, ker so jih nadomestili 10 gb za 0,5 eur na mesec. Imajo pa ti 30 dni zastonj uporabe, brez vsakršnih omejitev. Za takšno potezo smo se odločili, ker bi radi zagotavljali dobro delujočo storitev, brezplačni računi pa so pogosto nesorazmerno breme za sistem in zahtevajo omejevanje uporabnikov (kot to počne dropbox denimo, ko pri deljenju mape obema uporabnikoma odšteje zasedeni prostor). Obstoječi 5 gb računi ostajajo brezplačni za uporabnike, ki so jih registrirali. So pa plačljivi računi ugodni (5 eur na leto ni ravno bogastvo), kmalu pridejo tudi ugodni unlimited računi. "

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki