Objavljeno: 28.6.2016 | Avtor: Miran Varga | Monitor Julij - avgust 2016

Kaj vse nosimo v žepu

Na svojem androidu daleč najbolj cenim namenske aplikacije, ki hitro postorijo natanko to, kar od njih pričakujem, čeprav me včasih katera izmed njih tudi pošteno ujezi.

Primarno orodje novinarja seveda ostaja tipkovnica, njegova desna roka pa je vsekakor pametni mobilnik. Na svoji steklokeramični ploščici z androidnim (eko)sistemom daleč najbolj cenim namenske aplikacije, ki hitro postorijo natanko to, kar od njih pričakujem, čeprav me včasih katera izmed njih tudi pošteno ujezi.

Vsak dan uporabljam aplikacije za e-pošto (Gmail in E-pošta) in komunikacije (Whatsapp in Viber), brez njih si stika z ljudmi praktično ne predstavljam več. Tudi LinkedIn in Twitter začivkata skoraj vsak dan, pogosto večkrat čez dan. Tudi Koledar redno uporabljam, opomnike pa si občasno nastavim še v Asusovi aplikaciji Do It Later, svoje čare in divjo učinkovitost pa priložnostno dokazuje aplikacija za zajem krajših zapiskov SuperNote.

Še največ izzivov sem v preteklosti imel z mobilno pisarniško zbirko, saj praktično nobena ni dosegala mojih pričakovanj glede prijaznosti do uporabnika ali pa funkcionalnosti. Z WPS Office je končno odpadla tudi ta težava. Brskalniške naloge zgledno opravlja Googlov Chrome, občasno poženem še aplikacijo YouTube in, ker glasbe na telefonu praktično ne poslušam, ta zadosti praktično vsem večpredstavnim apetitom.

Kot vidite z zaslonskih posnetkov, imam nameščenih več aplikacij za navigacijo, od GPS Test za pregled signala satelitov do MAPS.ME in HERE Maps, saj občasno rad preverim, kako se spopadata v prijaznosti in natančnosti vodenja z androidnimi Zemljevidi. Iskanje parkirnih mest v večjih mestih v tujini prepuščam aplikaciji Parkopedia, ki se precej posrečeno znajde tudi v domači prestolnici.

Zelo rad potujem, zato sta aplikaciji KAYAK in Airbnb uporabljeni skoraj vsak mesec, tako za iskanje letalskih in drugih povezav ter namestitev. Aplikacija Lufthansa pa mi pomaga na letalo brez papirnatega vstopnega kupona in me vedno znova razveseljuje z informacijami o količini nabranih letalskih milj.

Občasno nosim tudi pametno uro (Motorola 360), s katero komunicira aplikacija Android Wear. Na primarnem zaslonu mobilnika tako ostane le še aplikacija Finance, za hiter dostop do vsebin istoimenskega domačega poslovnega časnika. Med drugimi aplikacijami, ki se ne zgolj dolgočasijo v mojem telefonu, velja omeniti še Svetilko (univerzalna raba), WiFi Analyzer (za iskanje kakovostnih brezžičnih omrežij), Snemalnik zvokov, Philips MyRemote (daljinec pametnega televizorja), Instant Heart Rate Monitor (preverjanje srčnega utripa) in Ultimate Holdem Timer (za občasne izzive pri pokru).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji