Objavljeno: 31.5.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Junij 2016

Huawei Honor 7

V podjetju Huawei so se očitno odločili za več vrst svojih naprav. Telefoni z oznaki P in zaporedno številko sestavljajo najvišji cenovni razred, tisti z imenom Honor pa srednjega in nižjega. Model Honor 5X smo preizkušali med konkurenco poceni telefonov, tokrat pa smo dobili v roke Honor 7.

Honorji bi lahko bili brez težav izdelki manj znanih kitajskih izdelovalcev, kar je bila v preteklosti slaba popotnica, a se je raven teh telefonov v zadnjem letu dvignila. Honorji imajo pred drugimi kitajskimi telefoni to prednost, da ima podjetje Huawei zastopstva po vsem svetu, tako da se za nakup ni treba zanašati na kitajske spletne trgovine.

Honor 7 je soliden telefon, ki z ničemer ne navduši preveč, dovolj reči naredi prav, da nima resnih napak. Strojno je dobro založen, saj Huaweiev procesor z osmimi jedri ( 4 x 2.2 GHz Cortex-A53 in 4x 1.5 GHz Cortex-A53) in tremi gigabajti pomnilnika prenese večino opravil brez zatikanja. Tudi zaslon je soliden IPC LCD, ki v diagonalo meri 5,2 palca in sliko riše pri 1080 x 1920. Prijetno preseneti še velika 3100 mAh baterija, ki je pri Huaweiju skorajda že standard, saj imajo njihovi telefoni redko baterijo, šibkejšo od 3000 mAh.

Pri Honorju še najbolj zmoti debelina, ki jo je v primerjavi s Huawei P9 za dober milimeter več. To se ne sliši veliko, a P9 deluje v roki dosti bolje in razlika v uporabljenih materialih je očitna. Takšna primerjava res ni najpravičnejša, saj gre za telefona različnih cenovnih razredov, a ker smo ju imeli na voljo ob istem času, sta lep pokazatelj, kako velike so lahko razlike med telefoni istega izdelovalca, ki so si na prvi pogled zelo podobni. Povprečen kupec, ki se v življenju ne ukvarja s tehnologijo, bi v trgovini ob pogledu na oba bržkone izbral Honorja, ker je cenejši. Seveda je P9 popolnoma druga liga in bolj vreden našega denarja.

Huawei se počasi kaže kot polnopraven konkurent Samsungu in drugim najboljšim Androidnim izdelovalcem. Še vedno krepko zaostaja s svojo androidno preobleko, ki je najgrša med vsemi, a se tudi to počasi popravlja, saj je pri P9 že znosnejša.

Huawei Honor 7

Hitrost delovanja: 7,5

Kakovost izdelave: 7,5

Prodaja: mimovrste.com, bigbang.si.

Cena: 360 EUR.

Za: Baterija. Solidna strojna moč.

Proti: Preobleka!

Honorji bi lahko bili brez težav izdelki manj znanih kitajskih iz­delovalcev, kar je bila v preteklo­sti slaba popotnica, danes pa ni več.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji