Objavljeno: 23.12.2014 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Januar 2015 | Teme: nenehni testi

Huawei Ascend G7

Kitajski telefoni so dolgo veljali za tarčo posmeha. Poreklo se je nežlahtnim telefonom videlo že na kilometer daleč. Bili so poceni in temu primerno odeti (beri: opremljeni). Danes je vse drugače. Kljub kompromisom zaradi nižje cene kitajske telefone z veseljem vzamemo v roko. Namesto zgražanja največkrat pritegnejo radovedne poglede.

Glavni predstavnik nove kitajske usmeritve je podjetje Huawei. Njihov razvoj od sramežljivih (beri: plastičnih) začetkov do kakovostnih izdelkov po ugodni ceni najbolje predstavlja pametni telefon Ascend G7. Ima pet palcev velik zaslon ločljivosti 720p, ki je odet v čudovito kovinsko ohišje, kakršnega se ne bi sramoval niti tajvanski HTC, pojem lepih in kakovostnih telefonov v okolju operacijskega sistema Android. Takšno kolebanje med cenovno dostopnejšimi sestavnimi deli in vrhunsko strojno opremo najdemo v slehernem kotičku telefona. Na eni strani imamo na primer štirijedrni Qualcommov procesor, ki tiktaka s hitrostjo 1,2 GHz (ne, to ni Snapdragon 801, ki ga najdemo v vrhunskih telefonih, zato nikakor ne bo zadovoljil najzahtevnejših uporabnikov), na drugi pa 13 MP fotoaparat z 28-milimetrsko lečo in tipalom Sony BSI, mokre sanje slehernega mobilnega fotografa.

Telefon Huawei Ascend G7 je 7,6 milimetrov debela in 165 gramov težka naprava z 2 GB pomnilnika RAM in 3000 mAh baterijo. Kakovostno ohišje je prijazno do roke, udobnost nošenja kazijo zgolj (pre)ostri robovi. Telefon se ponaša s hitrim mobilnim internetom LTE (Cat4), ki omogoča hitrosti do 150 Mb/s. Poganja ga Android 4.4 s preobleko Emotion UI 3.0. Slednja se na prvi pogled ne razlikuje od prejšnjih iteracij, a je občutek pri delu z njo boljši. Všeč so nam priboljški, kot je označevanje v ozadju aktivnih aplikacij. Ikone zagnanih programov se bleščijo in nam s tem dajo vedeti, da se z njimi nekaj dogaja. Žal še vedno pogrešamo seznam aplikacij, ki je v težnji po enostavnosti spet izostal. Gledano v celoti, je telefon dober. Če upoštevamo še ceno tristo evrov, gre za odlično razmerje med kakovostjo in denarjem, ki ga odštejemo zanjo. Manj zahtevni uporabniki bodo s telefonom zlahka zadovoljni.

Huawei Ascend G7

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Big Bang.

✓    Kovinsko ohišje, fotoaparat in fotografske zmožnosti, hitri LTE.

✗    Ločljivost, slabše čipovje.

4554146

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji