Huawei Ascend G7

Objavljeno: 23.12.2014 | Avtor: Boris Šavc | Kategorija: Telefoni | Revija: Januar 2015 | Teme: nenehni testi

Kitajski telefoni so dolgo veljali za tarčo posmeha. Poreklo se je nežlahtnim telefonom videlo že na kilometer daleč. Bili so poceni in temu primerno odeti (beri: opremljeni). Danes je vse drugače. Kljub kompromisom zaradi nižje cene kitajske telefone z veseljem vzamemo v roko. Namesto zgražanja največkrat pritegnejo radovedne poglede.

Glavni predstavnik nove kitajske usmeritve je podjetje Huawei. Njihov razvoj od sramežljivih (beri: plastičnih) začetkov do kakovostnih izdelkov po ugodni ceni najbolje predstavlja pametni telefon Ascend G7. Ima pet palcev velik zaslon ločljivosti 720p, ki je odet v čudovito kovinsko ohišje, kakršnega se ne bi sramoval niti tajvanski HTC, pojem lepih in kakovostnih telefonov v okolju operacijskega sistema Android. Takšno kolebanje med cenovno dostopnejšimi sestavnimi deli in vrhunsko strojno opremo najdemo v slehernem kotičku telefona. Na eni strani imamo na primer štirijedrni Qualcommov procesor, ki tiktaka s hitrostjo 1,2 GHz (ne, to ni Snapdragon 801, ki ga najdemo v vrhunskih telefonih, zato nikakor ne bo zadovoljil najzahtevnejših uporabnikov), na drugi pa 13 MP fotoaparat z 28-milimetrsko lečo in tipalom Sony BSI, mokre sanje slehernega mobilnega fotografa.

Telefon Huawei Ascend G7 je 7,6 milimetrov debela in 165 gramov težka naprava z 2 GB pomnilnika RAM in 3000 mAh baterijo. Kakovostno ohišje je prijazno do roke, udobnost nošenja kazijo zgolj (pre)ostri robovi. Telefon se ponaša s hitrim mobilnim internetom LTE (Cat4), ki omogoča hitrosti do 150 Mb/s. Poganja ga Android 4.4 s preobleko Emotion UI 3.0. Slednja se na prvi pogled ne razlikuje od prejšnjih iteracij, a je občutek pri delu z njo boljši. Všeč so nam priboljški, kot je označevanje v ozadju aktivnih aplikacij. Ikone zagnanih programov se bleščijo in nam s tem dajo vedeti, da se z njimi nekaj dogaja. Žal še vedno pogrešamo seznam aplikacij, ki je v težnji po enostavnosti spet izostal. Gledano v celoti, je telefon dober. Če upoštevamo še ceno tristo evrov, gre za odlično razmerje med kakovostjo in denarjem, ki ga odštejemo zanjo. Manj zahtevni uporabniki bodo s telefonom zlahka zadovoljni.

Huawei Ascend G7

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Big Bang.

✓    Kovinsko ohišje, fotoaparat in fotografske zmožnosti, hitri LTE.

✗    Ločljivost, slabše čipovje.

4554146

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki