Objavljeno: 28.12.2017 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Januar 2018

HTC U11 Life

Googlov projekt Android One je letos »dobil« več telefonov, ki so zanimivi za vse, ki prepoznajo vrednost golega Androida. HTC U11 Life se oblikovno zgleduje po U11, ki je odet v svetleče ohišje in je izjemen magnet za prstne odtise. Sicer gre za lep telefon in, tudi če estetiko odmislimo, je HTC za letošnje modele izbral zanimiv material, ki vzbuja pozornost.

Na prednji strani je pod zaslonom gumb (na dotik) za domov z vgrajenim bralnikom prstnega odtisa. Ta je hiter, levo in desno pa sta gumba za nazaj in odprte programe. Zaporedje gumbov je tako v skladu z vrstnim redom, ki ga predvideva Android. To omenjamo le zato, ker ima v prejšnjem zapisu preizkušeni Xiaomi Mi A1 z golim Androidom »napačno« zaporedje gumbov.

Strojno je Life skorajda enak Xiaomiju, a ima za 0,2 GHz hitrejša jedra (8 × 2,2 GHz), ki so prav tako varčna (A53). Pomnilnika je 3 gigabajte, shrambe pa 32 GB. Zaslon Lifa je 5,2-palčni, gre pa za zelo soliden LCD v polni ločljivosti. Pred Xiaomja ga postavi fotoaparat, ki s 16 megapikami dela boljše slike, a razlika ni dramatična.

Za razliko od Xiaomija ima Life že nameščen Android 8.0, ki ga je užitek uporabljati. Prav tako Life premore funkcionalnost stiska stranic za priklic Edge Sense. Tu lahko nastavimo, kaj se bo zagnalo, ko stisnemo telefon. Edge Sense tudi loči med kratkim in dolgim stiskom. Vse skupaj polovico časa deluje tako, kot bi moralo, polovico pa niti ne. Privajanje je tako nujno.

U11 Life že ves čas primerjamo s Xiaomi Mi A1 preprosto zato, ker gre za dva zelo podobna telefona, ki sta del programa Android One. U11 je narejen malo bolje, to se pozna pri motorju za vibracije, ki je prijetnejši. Tudi izdelava je bolj dovršena, boljši fotoaparat smo tudi že omenili. Težava nastane, ko si ogledamo ceno, saj je Life skoraj dvakrat dražji od Mi A1. V »vakuumu« bi bil Life nedvomno boljši telefon, a ne toliko, da bi upravičil bistveno višjo cenovno postavko. Xiaomi je pač izdelal poceni telefon, ki ima goli Android in stane okoli 230 evrov. Life je boljši. A predrag.

HTC U11 Life

Prodaja: Operaterji.

Cena: 400 EUR

Za: Android One, fotoaparat.

Proti: Cena glede na konkurenco.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji