Objavljeno: 27.5.2008 15:18 | Avtor: Klemen Stepišnik | Monitor Maj 2008 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

HP Laserjet P1006

HPjev malček P1006 je neposredni naslednik P1005, ki smo ga preizkusili v aprilski številki. Že na prvi pogled sta enakih (tj. majhnih) mer, zato nas je nadvse zanimalo, kaj je tisto, kar upravičuje nekaj deset evrov višjo ceno.

Namestitev poteka enako; to pomeni, da smo imeli spet težave z gonilniki (v drugo je šlo brez težav). Zelo nas je razveselil vedno priročen gumb za prekinitev tiskanja, ki smo ga pri predhodniku zaman iskali. To je tudi edina na prvi pogled vidna sprememba. Notranjost je prav tako ostala skoraj enaka, le da so napravo oborožili z 8 MB pomnilnika (namesto 2 MB), to pa v praksi pomeni malenkost hitrejši izpis. Razlike so opazne zlasti, ko tiskalniku naložimo tiskanje besedilnih dokumentov.

Ker je osnova ostala enaka (prav tako tudi valj s črnilom), se bomo morali ob morebitnem nakupu sprijazniti z eno najvišjih cen izpisa na stran (4,5 centa) med preizkušenimi tiskalniki, a tega tako majhnemu laserskemu tiskalniku pravzaprav ne moremo zameriti.

HP Color Laserjet P1006

Hitrost: 7.

Kakovost izpisa: 8.

Opremljenost: 3.

Cena izpisa: 2.

Vmesniki: USB.

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB).

Ločljivost: 600 x 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 17 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 160 listov (predal); GDI; 8 MB.

Cena: 159 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 4,5 centa.

Prodaja: partnerji HP, www.hp.com/si/retailpartnerji.

Za: Velikost tiskalnika, gumb za prekinitev tiskanja.

Proti: Gonilniki, cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji