Objavljeno: 23.2.2016 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2016 | Teme: nenehni testi

HP Deskjet 5575

V Monitorju smo pri večopravilnih brizgalnih tiskalnikih za domačo rabo dolgo priporočali HPjev model Deskjet 5525. Po dobrih treh letih smo na preizkus dobili njegovega naslednika, model Deskjet 5575. Ciljna skupina ostaja seveda enaka, to so domači uporabniki, lahko tudi kakšni samostojni podjetniki, a le, če nimajo prevelikih zahtev glede mesečne količine izpisov.

Naprava ostaja razmeroma kompaktna, še vedno nima samodejnega podajalnika za optični bralnik. Tudi faks bomo morali iskati kje drugje. Ima pa zato možnost samodejnega tiska na obe strani, kar olajša varčevanje s papirjem. Tako kot pri predhodniku smo tudi tu nekoliko razočarani nad delom s papirjem. V predal na spodnji strani lahko odložimo do 125 listov, še manjši je odlagalni pladenj, na katerem se lahko nabere le 25 listov.

Spet je na sprednji strani črno-beli zaslon, občutljiv za dotik. Po diagonali meri 2,2 palca. Gre za cenejši, plastični zaslon, s katerim pridemo do osnovnejših funkcij, predvsem kopiranja. V zadnjih letih praktično ne najdemo več brizgalnega tiskalnika nad sto evrov, ki ne bi imel vgrajene brezžične povezave, seveda jo ima tudi ta model. Z njeno pomočjo lahko tiskamo iz mobilnih naprav, lahko pa napravo vključimo tudi v brezžično omrežje, kar olajša postavitev, oziroma nam prihrani potrebo po dodatnemu kablu.

Po hitrosti je ta model malenkost hitrejši od cenejših sorodnikov, ki smo jih preizkusili ta mesec. Obljubljajo dvanajst strani na minuto pri besedilu (torej ob uporabi le črne barve) in osem strani pri barvnem izpisu. Naši preizkusi so te številke potrdili, seveda je veliko odvisno tudi od oblike datoteke, pokritosti in uporabljenega papirja. Na preizkusu smo tako najdlje čakali na vektorsko sliko, natisnjeno na svetleči papir A4 pri najvišji ločljivosti – to je trajalo nekaj več kot dve minuti.

Predhodnik, torej Deskjet 5525, je navdušil tudi z nizko ceno izpisa, ta ostaja tudi tu. Uradni ceni kartuš sta slabih šestnajst (črna) in štirinajst (barvna) evrov, pri tem zdržita 600 (črno-belo) oziroma 300 (barvno) izpisov. Tudi cena naprave ni pretirana, konkretno 120 evrov. V naši tabeli mu je ta hip glavni konkurent Brotherjev DCP-J105, ki je nekoliko dražji, a ima zato nižjo ceno izpisa.

HP Deskjet 5575

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni.     

Cena ob objavi: 120 EUR.

Cena natisnjene ČB strani:

3 cente.

Cena natisnjene barvne strani: 14 centov.

Prodaja: www.avtera.si,

www.biromat.si.

Za    Cena naprave, solidna hitrost.

Proti    Majhen predal.

5573187

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji