Objavljeno: 23.2.2016 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2016 | Teme: nenehni testi

HP Deskjet 4675

HPjev Deskjet 4675 je večji brat modela 3835, poleg tiskanja ponuja še optično branje, kopiranje in faks. Meri na domače oziroma majhne pisarne, ki nimajo zahteve po večji količini tiska, a želijo tudi kakovostni barvni izpis, ki ga laserski tiskalniki ne ponujajo.

Tiskalnik je razmeroma kompakten, zanj se brez večjih težav najde prostor na večini pisalnih miz. Za razliko od modela 3835 imamo tu majhen predal za papir, to nam je na splošno bolj všeč kot pokončni pladenj na zadnji strani. Je pa predal tudi tu razmeroma majhen, saj lahko vanj pospravimo do 100 listov. Zgoraj je samodejni podajalnik za optični bralnik, ta zmore do 35 listov naenkrat. Na odlagalnem pladnju na sprednji strani se lahko nabere do 25 listov, kar spet ni ravno veliko. Je pa tu vgrajena enota za samodejni tisk na obe strani, česar cenejši model nima.

Zadaj je poleg faksa še klasični vmesnik USB, vgrajen je tudi brezžični omrežni vmesnik. Tiskalnik podpira tisk iz mobilnih naprav, obenem podpira tudi HPjevo možnost ePrint, kjer tiskalniku dodelimo poštni naslov in natisne dokument, ki ga pošljemo po pošti. Podpira tisk do roba, mesečno priporočilo je od dvesto do osemsto natisnjenih strani, največja priporočena zmogljivost (»duty cycle«) je 1200 strani na mesec.

Po hitrosti gre za razmeroma počasno napravo, tako po preizkusih kot po nazivnih podatkih je enako hiter kot prej omenjeni sorodnik. V HPju torej obljubljajo devet in pol strani na minuto pri črno-belem ter sedem strani pri barvnem izpisu. Naši preizkusi so potrdili predvsem prvo številko, pri barvnem izpisu smo namerili še kako stran manj. Je pa res, da take naprave ne kupujemo zaradi visokih hitrosti, sploh ob upoštevanju priporočenega mesečnega števila izpisov.

Kakovost je zelo dobra, zlasti pri uporabi težjega, bolj kakovostnega papirja (tako matiranega kot svetlečega). Seveda to še upočasni delovanje, a je to povsem normalno. Na našo naslovnico v obliki PDF smo pri uporabi svetlečega papirja in najvišje kakovosti čakali skoraj tri minute, kar je sicer med boljšimi v tem razredu.

Cene izpisov so dovolj nizke, predvsem po zaslugi nizke cene sicer majhnih kartuš. Slednje zmorejo 360 pri črno-belem oziroma 200 strani pri barvnem izpisu, veljajo pa slabih deset oziroma dobrih osem evrov (slednja je cena za barvno kartušo, ki združuje tri barve). Tudi cena naprave ni pretirana, za 115 evrov dobimo povsem soliden večopravilni tiskalnik.

HP Deskjet 4675

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni, faks.

Cena ob objavi: 115 EUR.

Cena natisnjene ČB strani:

3 cente.

Cena natisnjene barvne strani: 12 centov.

Prodaja: www.avtera.si,

www.biromat.si.

za   Cena naprave, cena izpisa.

Proti   Majhen predal, hitrost izpisa.

5318282

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji