Objavljeno: 23.2.2016 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2016 | Teme: nenehni testi

HP Deskjet 4535

Deskjet 4535 je srednje velik brizgalni tiskalnik, namenjen predvsem domačim uporabnikom, ki ne tiskajo ravno veliko, a potrebujejo občasno tudi barvni izpis (s kako fotografijo vred). Gre za večopravilno napravo, ki ima še optični bralnik in možnost skeniranja, nima pa enote za faks. Tiskalnik je sorazmerno kompakten, predvsem je dokaj nizek – se pozna, da nima samodejnega podajalnika za optični bralnik.

Spredaj je majhen črno-beli zaslon (po diagonali meri dobra dva palca), občutljiv za dotik, prek katerega lahko dostopamo do glavnih funkcij naprave. Pod tem je majhen odlagalni pladenj (bolj držalo), a bi lahko zdržal kaj več kot le 25 listov. Tudi predal pod njim je po našem mnenju razmeroma majhen, vanj lahko odložimo do 100 listov. Glede na ceno je vsekakor pohvalno, da ima tiskalnik vgrajeno možnost samodejnega tiska na obe strani. Omogoča tudi tisk povsem do roba.

Za priklop na računalnik je na voljo USB, vgrajen je tudi brezžični omrežni vmesnik. Prek njega lahko tiskalnik priključimo v omrežje ali pa nanj tiskamo neposredno iz mobilnih naprav. Pozna tako HPjev ePrint (ta ima tudi možnost pošiljanja dokumentov na elektronski naslov, da jih naprava natisne) kot tudi Applov AirPrint.

Hitrost tiska res ni nič posebnega, pri večini preizkusov se uvršča malo pod povprečjem v tej skupini. Nazivna hitrost je devet in pol strani na minuto pri črno-belem izpisu in sedem strani pri barvnem, po naših preizkusih bi ocenili še kako stran manj. To bo za ciljne uporabnike sicer dovolj hitro, tiskalnik načeloma ni namenjen tisku res dolgih dokumentov. Kakovost izpisa je dobra, tudi pri kopiranju.

Tako kot večina HPjevih cenejših naprav ima tudi ta dve kartuši, eno za črno barvo in eno za preostale tri. Črna kartuša zdrži okoli 360 strani, barvna okoli 200, sta pa obe razmeroma poceni (slabih deset in dobrih osem evrov). Tako je torej tudi cena izpisa solidna, čeprav zaostaja za najboljšimi (predvsem za Epsonovimi modeli, ki pa so sami po sebi dražji). Cena 85 evrov se nam zdi zelo dobra.

HP Deskjet 4535

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni.     

Cena ob objavi: 85 EUR.

Cena natisnjene ČB strani:

3 cente.

Cena natisnjene barvne strani: 12 centov.

Prodaja: www.avtera.si,

www.biromat.si.

Za    Cena naprave, cena izpisa.

Proti    Majhen predal.

5554185

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji