Objavljeno: 23.2.2016 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2016 | Teme: nenehni testi

HP Deskjet 3835

HPjev Deskjet 3835 je srednje velika večopravilna naprava, ki poleg tiskanja, optičnega branja in kopiranja ponuja tudi faks. S tem meri tudi na kakšne majhne pisarne ali samostojne podjetnike, ki še potrebujejo tudi to možnost komuniciranja.

Ohišja te nove generacije HPjevih naprav so bolj zaobljena, to velja tudi tu. V nizko napravo so zelo neopazno dodali še samodejni podajalnik za optični bralnik, je pa razmeroma omejen, nanj lahko odložimo le do 35 listov naenkrat. Podobno omejen je pladenj za prazne liste na zadnji strani, ki drži do 60 listov, podobno tudi pri sprednjem plastičnem držalu, ki drži do 25 natisnjenih listov. Pladenj bi lahko bil tudi nekoliko širši, saj se hitro zgodi, da listi padejo z njega. Ob neuporabi se vsi omenjeni pladnji lepo pospravijo v napravo, torej jih ni treba odstraniti.

Upoštevaje nizko ceno naprave, ne gre pričakovati kaj veliko posebnih funkcij. Tako ni možnosti samodejnega tiska na obe strani, tudi ni kakih vmesnikov USB za priklop fotoaparatov ali ključev USB. Je pa poleg USBja, namenjenega priklopu na računalnik, vgrajen brezžični omrežni vmesnik. Naprava podpira nekaj brezžičnih standardov, tudi Applov AirPrint, ponujajo tudi lastne aplikacije za iOS in Android.

Na sprednji strani je majhen črno-beli zaslon, občutljiv za dotik. Za resno delo je sicer nekoliko premajhen, je tudi plastičen in se ob uporabi opazno pogreza. Koristi pa za kako hitro kopiranje brez pomoči računalnika.

Kar zadeva hitrost, obljublja HP dobrih devet strani na sekundo pri črno-belem izpisu in sedem strani na sekundo pri barvnem. To ni ravno hitro, naši preizkusi so ti številki potrdili. Za občutek – na pet strani dolg dokument smo čakali 45 sekund, pri uporabi nastavitve za hitrejši izpis (»draft«) pa dobrih trideset sekund. Kakovost izpisa je solidna, enako velja tudi za kakovost kopij.

Naprava ima dve kartuši, črno in barvno, cena izpisa je solidna, čeprav zaostaja za najboljšimi modeli. Po HPjevih priporočilih naj bi z njo natisnili nekako od 100 do 300 strani na mesec (največja priporočena obremenitev je sicer 1000 strani na mesec). Pri tem zdrži črna kartuša 360 strani (pri petodstotni pokritosti), velja pa dobrih devet evrov (barvna kartuša zdrži nekoliko manj in je nekoliko cenejša). Deskjet 3835 je torej preprosta naprava, katere prednost je predvsem nizka cena naprave, pa tudi solidna cena izpisa.

HP Deskjet 3835

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni.     

Cena ob objavi: 83 EUR.

Cena natisnjene ČB strani:

3 cente.

Cena natisnjene barvne strani: 12 centov.

Prodaja: www.avtera.si,

www.biromat.si.

Za    Cena naprave, cena izpisa.

Proti    Majhni pladnji za papir, hitrost izpisa.

5418175

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji