Objavljeno: 27.9.2022 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2022

Honor 70

Honor razširja svojo paleto pametnih telefonov. Tokrat smo v roke dobili Honor 70, ki je model srednjega razreda. Telefon daje soliden občutek kakovosti, čeprav gre za plastično ohišje. Preizkusili smo različico, kjer se na zadnji strani preliva srebrno modra barva. Ta je videti zanimivo in nam je bila všeč, na njej se zelo malo poznajo prstni odtisi. Na žalost telefon ne ponuja vodotesnosti ali vsaj odpornosti na vremenske vplive (torej na politje).

Prednji zaslon je rahlo ukrivljen čez levo in desno stranico. S tem deluje telefon tanjši, kot v resnici je, se pa tega oblikovnega trenda držijo le še kitajski proizvajalci. Telefon tako ne izstopa, ta mesec smo namreč preizkusili že dva taka (poleg tega še Vivo X80 Pro), in ko smo ju imeli pred seboj, ju dejansko nismo mogli ločiti. Zmotila pa nas je vnaprej nameščena zaščitna folija, ki bi jo raje odstranili, saj se na njej hitro opazijo manjše praske.

Novi Honor 70 je zelo soliden telefon, ki ima nekaj manjših slabosti, a glede na ceno ponudi dovolj dobro izkušnjo.

Nameščanje takih folij je sicer pogosta poteza v vstopnih razredih, kar razumemo, saj gre za uporabnike, ki si pač želijo takih »varovalnih« potez, sami pa nad takimi folijami nismo pretirano navdušeni. Razumemo, da si s tem želijo še dodatno zavarovati zaslon telefona, a po našem mnenju se s tem močno poslabša uporabniška izkušnja, saj namesto po steklu s prstom drsamo po plastiki. Zaslon je sicer dober, gre za OLED z osveževanjem do 120 Hz in s podporo tehnologiji HDR10+, in je dovolj svetel tudi za delo na močnem soncu.

Strojno ni presenečenj. V uporabi je Qualcommov procesor srednjega razreda Snapdragon 778G+ 5G, preizkusili smo model z 8 GB pomnilnika in s 128 GB prostora za podatke. Na voljo so sicer tudi druge kombinacije. Predvsem velja omeniti sestave z 12 GB pomnilnika. Gre za hiter in odziven telefon, ki pa ne preseže svojih cenovnih okvirov. V igrah se odreže povprečno. Ob tem naj spomnimo, da je moč najti bolj igričarsko naravnane telefone, ki bodo tudi za manj denarja ponudili zmogljivejšo grafično izkušnjo (denimo Realme GT Neo 2).

Vzdržljivost akumulatorja je nadpovprečna, na voljo je 4.800 mAh, kar je ob procesorju zadnje generacije (tehnologija 5 nm) in srednjega zmogljivostnega razreda dovolj za dva dni uporabe. Ob tem podpira telefon napajanje z močjo do 66 W. V paketu je tudi napajalnik točno take moči, kar je pohvalno. Pogrešali pa smo možnost brezžičnega napajanja.

Pozitivno nas je navdušila osrednja kamera, ponudi namreč zelo dobro kakovost fotografij, sploh podnevi. Nočne fotografije so bolj povprečne, dobro pa se izkaže pri portretih, kjer ji pomaga tipalo za zaznavanje globine. Tu so na voljo tudi drsnik za glajenje kože (imenovan preprosto Beauty) in možnosti izključitve zameglitve ozadja (s prej omenjenim tipalom za globino). Omeniti velja, da je v uporabi novo Sonyjevo tipalo, ki ga bomo prej ko slej srečali tudi pri drugih telefonih. Razočarani pa smo nad tem, da ni optičnega zuma – ob glavnem objektivu je le še ultraširoki. Tudi ta ponudi dobro kakovost fotografij, a spet so nočni posnetki zgolj povprečni.

Novi Honor 70 je zelo soliden telefon, ki ima nekaj manjših slabosti, a glede na ceno ponudi dovolj dobro izkušnjo. Programska oprema sicer še vedno v spomin prikliče Huaweijevo oblikovanje, hkrati je več aplikacij, ki bi jih raje takoj odstranili (Lords Mobile, Tiktok, Booking.com itd). Vseeno pa gre za dobro izbiro v tem cenovnem razredu.

Honor 70

Hitrost delovanja: 8

Kakovost izdelave: 9

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena: 526 EUR (8 GB/128 GB)

Za: Solidna osrednja kamera, zaslon, zmogljivost akumulatorja.

Proti: Ni vodotesen, nima brezžičnega napajanja, nima zum objektiva.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji