Objavljeno: 25.11.2014 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2014 | Teme: google

Googlov nabiralnik

Spletni velikan redno preseneča. Zdi se, da mu v boju s tekmeci nikoli ne zmanjka streliva. Redno širi nabor spletnih storitev in mobilnih aplikacij in nas veže nase. Nazadnje je z nabiralnikom Inbox by Gmail obogatil elektronsko pošto, katere predal ima že skoraj vsak zemljan.

Dremež elektronskega sporočila je dobrodošla novost, ki je uporabniki (uradnega) Gmaila doslej nismo poznali.

Dremež elektronskega sporočila je dobrodošla novost, ki je uporabniki (uradnega) Gmaila doslej nismo poznali.

Inbox by Gmail je svež pogled na delo s priljubljeno poštno storitvijo. Na voljo je v spletu in na  dveh najbolj razširjenih mobilnih platformah (Android, iOS). Poslanstvo Googlovega novorojenca je lajšanje dela z elektronsko pošto. Inbox nalogo precej dobro izpolni, uporabniku ponudi hitrejše delo s prebranimi sporočili, pametno razvrščanje, pripomoček za odlaganje digitalnega pisma na kasnejši čas ter druga orodja za uspešnejše prebijanje skozi elektronsko nesnago.

Za oko prijetna oblika aplikacijo uvršča med osebne pripomočke prav vsakogar. Čeprav uporaba poslovnežu ne škodi, ga program ne ogovarja neposredno. Že na daleč se vidijo vplivi tako imenovanega Material Designa, oblikovanja, ki ga je Google zapovedal z napovedjo največje posodobitve Androida doslej, Lollipop. Sporočila so predstavljena s priponkami vred, vsako označuje prva črka oziroma slika pošiljatelja. Če po sporočilu podrsamo levo, ukvarjanje z njim prestavimo na kasnejši čas, če desno, ga izbrišemo. Izbira s pritiskom ga razširi čez ves zaslon in poda nove zmožnosti. Med njimi najdemo tudi eno izmed osrednjih posebnosti, Bundles. Ta predstavlja napredno razvrščanje nabiralnika. Z vseh vetrov zbrana korespondenca se v predale razvršča po namembnosti. Predali se ne podvojujejo, niti ne sinhronizirajo s krovno storitvijo, poštarjem Gmail. Med zanimivejšimi predali je Travel, ki v skupino poleg s potovanji povezanih sporočil pritegne tudi druge za turista zanimive informacije iz spleta. Omeniti velja še označevanje pomembnejših sporočil z bucikami in pogled, ki prikaže zgolj označeno vsebino poštnega nabiralnika, opomnike, ki se žal ne znajo povezati z Googlovim koledarjem, in hiter dostop do treh najbolj obleganih prijateljev, ki jim največkrat pišemo.

Inbox by Gmail je na voljo s povabilom. Zanj zaprosimo Google ali prijatelja, ki storitev že ima. Gre za privlačno predrugačenje videnja elektronske pošte, ki ga bodo veseli predvsem neznalci, drugi smo si nabiralnik z raznimi dodatki in orodji sfrizirali že pred časom.

Inbox by Gmail

Poštni odjemalec.

Prodaja: Google.

Cena: Brezplačno (s povabilom).

✓    Preproste, a napredne zmožnosti.

✗    Ni povezave s koledarjem, premalo za zahtevne uporabnike.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji