Gigabyte BRIX BXi3-4010

Objavljeno: 25.8.2015 | Avtor: Miran Varga | Kategorija: Veliki preizkusi | Revija: September 2015 | Teme: zlati Monitor

Podjetje Gigabyte je danes eden vodilnih ponudnikov miniaturnih računalnikov, saj ima v ponudbi več kot ducat modelov, najdemo celo miniaturneža z vgrajenim projektorjem. Male namizne računalnike trži pod imenom BRIX, preizkusili smo dva modela. Obema je skupno to, da sodita med t. i. barebone sisteme, kar pomeni, da se v ohišju skriva le osnovna plošča s procesorjem, uporabnik pa mora sam vgraditi pomnilnik in disk. V lični škatli tako najdemo le še nosilec VESA za pritrditev mini računalnika na hrbtno stran računalniškega monitorja.

Cenejši model BRIX BXi3-4010 je namenjen manj zahtevnim uporabnikom, a mala črna škatlica, ki meri 11 x 11 cm in ima skromno višino vsega 3 cm, prepriča. V njej je opravljal svoje delo Intelov procesor generacije Haswell, Core i3-4010, ki se zdi po zmogljivosti in ceni optimalna izbira. Računalnik sliko na monitor ali televizor pošilja prek vmesnikov HDMI ali mini DisplayPort, z internetom pa ga lahko povežemo žično ali brezžično. Pohvalimo tudi odločitev, da je mini računalnik založen s štirimi priključki USB 3.0.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki