Objavljeno: 27.11.2012 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor November 2012 | Teme: nenehni testi

Epson WorkForce WF-7525

Čeprav za pisarniško delo bolj priporočajo laserske tiskalnike, imajo tudi brizgalni modeli svoje prednosti. Največja je seveda cena naprave, saj so brizgalni modeli v primerjavi z laserji bistveno cenejši, obenem pa bolje opremljeni. Dober zgled je Epsonov model WF-7525, ki smo ga preizkusili tokrat.

Posebnost te naprave je tudi to, da lahko z njo tiskamo, optično beremo in kopiramo do velikosti A3. Kljub temu naprava niti ni tako velika, kot bi si mislili sprva. Spredaj ima veliko funkcijskih tipk (na trenutke se zdi, da morda celo malo preveč), na sredini pa majhen barvni zaslon stanja. Poleg predala ima zadaj še podajalni pladenj, s katerim imamo lahko hkrati pripravljen tako papir velikosti A3 kot tudi A4.

Tiskalnik je odlično opremljen. Na zgornji strani ima samodejni podajalnik, ki lahko zajema papir le do velikosti A4, lahko pa nanj odložimo do trideset listov hkrati. Pohvalna je tudi možnost samodejnega tiskanja na obe strani, kar je v pisarnah zelo koristno. H klasičnemu vmesniku USB so dodali še navaden omrežni vmesnik, v tiskalnik pa je vgrajen tudi brezžični omrežni vmesnik, kar nekoliko olajša postavitev. Podpira tudi tiskanje z različnih mobilnih naprav, denimo prek Applovega standarda AirPrint in Googlovega Cloud Print.

Naprava je dovolj hitra, seveda je razumno, da je barvni tisk (sploh ob uporabi kakovostnejšega papirja) počasnejši. Po naših meritvah lahko računamo na približno deset strani na minuto (Epson jih sicer omenja petnajst) pri tiskanju besedila, pri barvah pa še nekaj strani manj. Kakovost izpisa je dobra, pri grafiki resda ne dosega najboljših brizgalnih modelov, a kljub temu presega vse laserske tiskalnike. Ni torej namenjen najzahtevnejšim fotografom, oblikovalci grafik pa bodo z njim lahko zelo zadovoljni. Tudi kakovost besedila je dovolj dobra, se pa težko primerja z laserskimi modeli. Cena barvnega izpisa je razmeroma visoka, a to odtehta cena same naprave glede na visoko raven opremljenosti.

Epson WorkForce WF-7525

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 7.

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni, faks.

Cena: 305 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 9 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 56 centov.

Prodaja: www.avtera.si

Za: Opremljenost, izpis do A3.

Proti: Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji