Objavljeno: 25.4.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Maj 2023

Dobre novice

Dobre novice so vedno dobrodošle. Najboljše ima bojda aplikacija Apple News, ki pa v naših logih ni dostopna. Namesto nje ima primat na tem področju program Google News, ki pa ni najbolj jabolčno naravnan. Za dobre novice se lahko lastniki telefonov iPhone in tablic iPad ozremo po naslednjih odličnih alternativah.

Ena najboljših novičarskih aplikacij za iOS prihaja pod okriljem tiskovne agencije Associated Press. Če ji zaupamo, da nas obvešča o lokalnih, nacionalnih in globalnih dogodkih, nas nagradi z naprednim prilagajanjem uporabniške izkušnje za udobnejše branje. Vsebina aplikacije AP News je skrbno izbrana in nudi dostop do nagrajenih člankov, fotografij in videoposnetkov.

Inkl, na čelu s svojim očetom, nekdanjim direktorjem strategije, podatkov in raziskav pri podjetju Fairfax, verjame, da je prihodnost novinarstva in novic v naročniškem formatu. Za mesečno finančno nadomestilo smo deležni novic vodilnih svetovnih medijev, kot so The New York Times, Washington Post, The Financial Times, The Sydney Morning Herald in The Wall Street Journal. Avstralci ponujajo novice brez oglasov, lažnih vsebin in senzacionalizma. Med boljšimi zmožnostmi programa velja omeniti Dive Deeper, ki nas ob branju novice popelje na pot raziskovanja izbrane teme z različno mislečimi ljudmi, ter kasnejše branje Read Later in kategorijo dobrih novic Good News, ki bo zagotovo polepšala dan sleherniku.

Način, kako uživamo novice, se nenehno spreminja. Svet se še naprej seli iz tiskanih medijev na splet, udobje uporabnika pa postaja ključ do uspeha. Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo nastala novičarska platforma, ki podpira svet večopravilnosti. Curio po vzoru priljubljenih podkastov spreminja profesionalne novice v pripovedovalne zvočne posnetke, ki jih je mogoče prenesti ali pretakati neposredno v ušesa.

RSS-viri novic so priljubljena oblika pridobivanja dnevnega čtiva. Med boljše bralnike na tem področju sodi Inoreader, ki ponuja dobro zasnovan vmesnik, učinkovite možnosti iskanja in odkrivanja ter lep nabor funkcij, ki so prijazne za začetnike in nudijo veliko manevrskega prostora tudi naprednim uporabnikom.

Tudi zadnja predstavljena aplikacija je zmogljiv bralnik RSS. Lire se odlikuje s preprostim krmarjenjem, prilagodljivimi možnostmi filtriranja, skrivanjem določenih delov za boljše osredotočanje na branje, z zmogljivimi bližnjicami, obsežnimi nastavitvami in več. Poleg naštetega aplikacija vključuje tudi smiselne razdelke, ki omogočajo hiter dostop do najnovejših zgodb in povezav.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji