Casio Exilim EX-G1

Objavljeno: 30.3.2010 | Avtor: Žiga Veber | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Marec 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Casio je najbolj znan kot izdelovalec ročnih ur, namenjenih širokemu področju rabe. Tako imajo v svoji ponudbi vse, od klasičnih elegantnih pa do takšnih z vgrajenimi organizatorji in celo daljinskimi upravljavci za nadzor televizorjev in drugih naprav. Poseben pečat so v zgodovini športih ur pustili tudi nadvse priljubljeni modeli G-Shock, ki se od leta 1983 lahko pohvalijo z ekstremno vzdržljivostjo, tako kar zadeva udarce kot tudi odpornosti za vodo. Pred nekaj leti pa se je Casio preizkusil še v izdelavi fotoaparatov in zadnjih nekaj mesecev so v seriji Exilim predstavili kar nekaj posebnežev. Novembra lani so napovedali, da bodo imenu dodali še veliki G, ki tako kot pri športnih urah zagotavlja veliko vzdržljivost. Nastal je Exilim EX-G1.

Kakovostno ohišje aparata je futuristično oblikovano in je na voljo v dveh barvah, črni in rdeči. Tokrat preizkušeni živo rdeči G je na pogled pravi mali vrag, ki ga lahko spustimo na tla z višine kar 2,13 m (od kod jim ta vrednost!?), z njim pa se lahko za 1 uro tudi potopimo na globino 3 m. Vodoodpornih aparatov je sicer na trgu kar nekaj, Casio pa se lahko pohvali z najtanjšim ohišjem med njimi, ki zelo dobro leži v roki. Vratca za dostop do litijevega akumulatorja se odpirajo zelo težko, zaradi česar je priloženo tudi posebno pomagalo, ki rabi bolj športnim uporabnikom brez dolgih nohtov. Posebej stojijo vratca, ki pokrivajo priključek za priklop na računalnik in režo za pomnilniško kartico. Ta se odpirajo s sicer zanimivim kolescem na strani, za katero pa je treba vedeti, kakšen je njegov namen; posojanje aparata prijateljem, ki bi želeli morda kolesce zavrteti v vodi, se lahko sprevrže v katastrofo. Aparat fotografije shranjuje na kartice MicroSD, priključek za pretok podatkov na računalnik pa žal ni standarden miniUSB.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki