Canon PowerShot A1200

Objavljeno: 31.5.2011 | Avtor: Primož Gabrijelčič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Maj 2011 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Med cenejšimi fotoaparati (tja do 150 evrov) je zadnje čase prava gneča. Kar oglejte si na primer Canonovo družino PowerShot. Od 80 do 150 evrov imajo vsakih 20 evrov en fotoaparat, razlikujejo pa se med seboj le po podrobnostih. Model A1200 se tako skoraj v ničemer ne razlikuje od modela 3200 (prav tako opisanega v tokratni reviji), le da ima za dva milijona pik manjše tipalo, namesto litijevega akumulatorja pa uporablja dve navadni bateriji. Tako je ohišje malo večje in ne tako elegantno, cena pa je opazno nižja. Razlike v kakovosti slik med njima pa v normalnih okoliščinah ne opazimo.

Upravljanje fotoaparata je tako kot pri dražjih PowerShotih. Sprožilec, gumb za zumiranje in vrtljivi gumb za izbiro funkcije na vrhu, pa štirje smerni gumbi z izbirnim gumbom na sredini, okoli njih pa še štirje gumbi za izbiro "pogosto upodabljanih" funkcij. Dobro, strinjamo se, da je prehod v menu pogosto opravilo, pa ogledovanje posnetkov tudi, zakaj je bilo treba posebej izpostaviti funkcijo za vklop zaznavanja obrazov, ve pa verjetno le marketing.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki