Objavljeno: 26.11.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2013 | Teme: nenehni testi

Canon Pixma MG7150

Ta mesec smo od Canona dobili na preizkus nekaj novih večopravilnih brizgalnih modelov. Med njimi je najzmogljivejša naprava nova Pixma MG7150. Gre za brizgalni tiskalnik, namenjen zahtevnejšim uporabnikom, ki potrebujejo predvsem kakovost izpisa, tu in tam pa tudi kakšne pisarniške funkcije, denimo optično branje. Naprava tako nima samodejnega podajalnika za hitro branje oziroma kopiranje daljših dokumentov, je pa zato toliko nižja in zasede nekoliko manj prostora kot modeli s podajalnikom.

Kot je zadnje čase že skoraj obvezno, ima tiskalnik vgrajen brezžični omrežni vmesnik, prek katerega lahko nanj tiskamo z različnih mobilnih naprav (tako iOS kot Android). Na te naprave lahko tudi brezžično prenesemo optično prebrane dokumente. Poleg brezžičnega ima tudi klasični omrežni vmesnik, seveda je na voljo tudi USB, fotografom bo koristil tudi bralnik pomnilniških kartic. Napravo lahko krmilimo prek razmeroma velikega (3,5-palčnega) barvnega zaslona, občutljivega za dotik.

Nizek profil naprave pa za seboj potegne tudi zelo majhen predal, v katerega lahko naenkrat pospravimo do 125 listov. Očitno je naprava namenjena fotografom oziroma tistim, ki bodo veliko tiskali na poseben papir, bodisi svetleč bodisi mat. Malo nas je zmotila tudi postavitev odlagalnika neposredno nad predalom, zaradi česar zna biti vstavitev praznega papirja nadležna.

Največja prednost tiskalnika je odlična kakovost izpisa, tako barvnega kot črno-belega. Seveda je pri tem pomemben tudi papir, ključnega pomena pa je tudi prava nastavitev tiska. Zelo dobra je tudi hitrost izpisa, čeprav je v tem primeru kakovost pomembnejša. Cena izpisa bi bila pred nedavnim še zelo nizka, a so v zadnjem času tekmeci močno pritisnili na tem področju, tako je pri tem modelu nad povprečjem.   

Canon Pixma MG7150

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni.     

Cena: 184 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 4 cente.

Cena natisnjene barvne strani: 11 centov.

Prodaja: www.canon.si

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Hitrost izpisa, kakovost izpisa, tisk na obe strani.

✗    Ni samodejnega podajalnika, majhen predal, postavitev odlagalnika neposredno nad predalom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji