Objavljeno: 26.11.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2013 | Teme: nenehni testi

Canon Pixma MG6450

Pixma MG6450 je manjši brat modela MG7150, tako po specifikacijah kot po videzu. Tako kot omenjeni model je tudi ta na voljo v črni ali beli barvi, spet pa gre za razmeroma nizek večopravilni tiskalnik. Bolj ali manj je krivo pomanjkanje samodejnega podajalnika za optično branje in kopiranje, ki smo ga kar pogrešali. Če nas je pri MG7150 zmotil nizek predal, ga tu sploh ni, njegovo mesto je prevzel pladenj, nad katerim je še odlagalnik.  

MG6450 ima, tako kot dražji brat, barvni zaslon stanja, s to razliko, da ni občutljiv za dotik, je pa okoli njega nekaj več funkcijskih tipk. Dodan je bralnik pomnilniških kartic, za povezovanje z drugimi napravami pa so na voljo USB, omrežni vmesnik in njegova brezžična različica. Slednja omogoča povezavo z mobilnimi napravami, na katere lahko pošljemo optično prebran dokument, oziroma iz mobilnih naprav tiskamo brez potrebe po računalniku.

Po hitrosti gre za razmeroma hitro napravo. Po besedah Canona naj bi naprava dosegla petnajst strani črno-belega tiska na minuto ter deset strani barvnega. Po naših preizkusih sta obe številki rahlo napihnjeni, a naprava je še vedno nad povprečjem. Je pa zato med najboljšimi po kakovosti izpisa. Če primerjamo z dražjim MG7150, je slednji pri finih prehodih sicer malenkost boljši, a so razlike majhne.

MG6450 uporablja enako barvilo kot omenjeni MG7150. To se pozna na solidni ceni izpisa, čeprav postavljata na tem področju HP in Epson nove standarde, Canon pa trenutno še ostaja pri nekoliko dražjem tisku, a cenejšimi napravami. V primerjavi z dražjim bratom nam je MG6450 bolj všeč, saj je občutno cenejši, ponuja pa skoraj enako kakovost, malenkost nižjo hitrost in enako ceno izpisa.

Canon Pixma MG6450

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni.     

Cena: 145 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 4 cente.

Cena natisnjene barvne strani: 11 centov.

Prodaja: www.canon.si

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena, kakovost izpisa, tisk na obe strani.

✗    Ni samodejnega podajalnika, ni predala za papir.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji