Objavljeno: 28.6.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij - avgust 2016 | Teme: nenehni testi

Asus Zenfone 2 Laser

Asus Zenfone 2 je dobil novo različico, ki k imenu dodaja besedo Laser. Ta daje vedeti, da ima telefon lasersko ostrenje pri zajemanju slik – na zadnji strani je 13-megapikna kamera, ki ima levo bliskavico, desno pa laser, ki pomaga ostriti sliko. V praksi se to pozna po skorajda trenutnem ostrenju, ko sliko zajemamo v standardnem načinu. No, čas ostrenja se podaljša takoj, ko v fotoaparatu vklopimo HDR. Kljub temu gre za dobrodošlo funkcionalnost, ki jo v cenejših telefonih redko vidimo.

Tudi sicer je Laser spodobna cenejša naprava. Strojno jo žene procesor s štirimi 1,2 GHz jedri Cortex A53 in ima 2 gigabajta pomnilnika. Takšne specifikacije so bile vedno prednost cenejših Asusov, saj od Samsunga/HTCja/LGja za enako ceno praviloma dobimo manj.

Tudi oblikovno je Laser všečen in narejen iz zelo prijetnih materialov. Kljub temu je težko pohvaliti gumbe za vklop in glasnost. Slednja sta na zadnji stranici in preveč vdrta v ohišje. Gumb za vklop pa je na sredini vrhnje stranice in ga je težko doseči. Zaslon meri po diagonali 5 palcev (1280 x 720 pik) in je povprečen, a ob tej cenovni postavki kaj dosti več ni bilo pričakovati.

Laserju tako dela največjo škodo androidna preobleka, ki je pri Asusu postala z leti zelo kičasta. Vse aplikacije se podvajajo in še vedno je poleg Chroma na voljo tudi anonimni »brskalnik«. Stanje z Asusovo preobleko nas vselej še toliko bolj zbode predvsem zato, ker je bil to na začetku eden redkih izdelovalcev, ki so Android bolj ali manj pustili pri miru. Zenfone 2 Laser z manj preoblečenim Androidom bi bil zelo zanimiv telefon, tako pa gre le za soliden cenejši telefon. Z laserskim ostrenjem ima nekaj, česar konkurenca nima, a več kot to tudi ni mogoče reči.

Asus Zenfone 2 Laser

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena: 190 EUR.

Za    Lasersko ostrenje.

Proti    Preobleka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji