Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Februar 2015 | Teme: nenehni testi

Asus Fonepad 7

Nov mesec, nov Fonepad 7, ki iz Asusovih tovarn prihaja zelo pogosto. Vse te sedempalčne tablice imajo enako ime in se razlikujejo le po oznaki, na katero velja biti zelo pozoren. Tokratna različica Fonepada sliši na ime FE375CXG in se ponaša z boljšim zaslonom kot predhodnice. Te so imele večinoma navadne zaslone LCD ločljivosti okoli 600 x 1024 in prav zaslon je bil dostikrat največja hiba. Predvsem se jih je vedno primerjalo z odličnim Nexusom 7, ki je imel že pred slabima dvema letoma zaslon IPS z ločljivostjo 1200 × 1920. Tokratni Fonepad se lahko pohvali z zaslonom IPS, a se njegova ločljivost ustavi pri 800 × 1280. To je še vedno manj kot pri Nexusu, a je viden napredek glede na Fonepadove predhodnike.

V notranjosti se skriva štirijedrni Intelov procesor Atom, ki računa pri 1,3 GHz. Družina Atom je očitno postala uradno drobovje Asusovih manjših tablic. Naveza Intelovih procesorjev in Googlovega operacijskega sistema Android je vedno boljša, a še vedno ni na ravni kombinacije Androida in arhitekture ARM. Žal so v Asusu varčevali s pomnilnikom in ga je le gigabajt. Fonepad ima tako pol manj pomnilnika kot Nexus 7, ki ga je treba še vedno izpostaviti kot zlati standard sedempalčnih androidnih tablic. Občutek tekočega delovanja dodatno kvari Asusova androidna preobleka, ki je z vsako iteracijo nekoliko težja. Najsvetlejša točka strojne opreme je tako že omenjeni zaslon IPS, saj je vse drugo podrejeno ceni. Resda je nizka, a je mogoče za 200 evrov dobiti tudi boljše tablice.

Od izida Nexusa 7 je že slabi dve leti in Google oziroma Asus ga je že nehal izdelovati. Kljub temu gre še vedno za zelo konkurenčno tablico, ki ji drugi izdelovalci še niso naredili  dostojnega konkurenta. Strojna moč, izdelava in zaslon so pri Nexusu vrhunski, ko ga postavimo v kontekst cenovno konkurenčnih tablic. Prav vsi Asusovi Fonepadi in podobne tablice so pač na trgu, kjer je še vedno mogoče za enak denar dobiti Googlovo tablico, in dokler bo tako, jih lahko mirno spregledamo.

Asus Fonepad 7

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: www.avtera.si

✓    Zaslon.

✗    Strojna podhranjenost, preobleka.

4541912

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji