Objavljeno: 29.3.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor April 2022

Android: Beleženje rezultatov

Klasično beleženje rezultatov na športnem dnevu, za namizno igro ali pri stavah v lokalni pivnici poteka s pisalom in papirjem v roki. Če ju nimamo ali pa bi radi ohranili planet čim bolj zelen, lahko to storimo s pametnim telefonom. Ta je vedno pri roki in kot že mnogokrat doslej izvrstno odigra ponujeno vlogo.

Med bolj raznovrstne primerke programskih pripomočkov za beleženje najrazličnejših rezultatov sodi aplikacija Score Counter – Count anything. Šaljivi razvijalci vsak listek z rezultati opremijo z imenom zanimive živali, na primer s kratkorepim grmičarskim kengurujem Quokko, in v vsakem trenutku poskrbijo za osvežen vrstni red udeležencev igre. Če ta zahteva obratno štetje rezultatov, na primer pri golfu, program najviše uvrsti igralca z najslabšim rezultatom. Igralcem namiznih iger je namenjena virtualna kocka, ki lahko ima do 100 strani.

Program Ultimate Score Games uporabi drugačen pristop, za beleženje rezultatov ima bogato zbirko priljubljenih iger. Izbiramo lahko med prilagojenim štetjem iger s kockami ali kartami, namiznih dogodivščin ter spretnostnih izzivov. Če želene igre na seznamu ni, ji sledimo s prostim načinom Free Game. Vsi zabeleženi rezultati se shranijo in jih je moč grafično prikazati ter izvoziti v druge programe.

Če nam za družabne igre, pri katerih ne teče znoj, ni mar, bomo rezultate beležili z aplikacijo Virtual Scoreboard: Keep score. Športnim navdušencem v najširšem pomenu, med podprtimi disciplinami je celo sestavljanje Rubikove kocke, je na voljo natančno sledenje dogodkom na igrišču, ki se prilagaja izboru. Običajno je na zaslonu ura z gumbi, kjer beležimo različne rezultate, od točk do prekrškov in podobnega. Zanimiva zmožnost programa je deljenje tablice z rezultati, ki jo prek unikatne kode delimo z opazovalci od blizu in daleč.

Aplikacij za specifično beleženje rezultatov zgolj ene igre in športa je na tržnici Play ogromno, a le redkokatera je tako dovršena kot Darts Scoreboard: My Dart Training, ki pri metanju pikada poleg golega zapisovanja točk ponuja koristne nasvete za izboljšanje vseh vidikov priljubljene igre ter omogoča samostojen trening, kjer je telefon naš virtualni nasprotnik.

Za konec še program za beleženje rezultatov aktivnosti, ki je zagotovo ne najdemo v nobenem drugem pripomočku. Bližajoče se tekmovanje za Pesem Evrovizije bomo najlažje spremljali z aplikacijo My Eurovision Scoreboard. Slovenija, 12 točk!

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji