Teme - google

 • Težave Googla v Rusiji

  Spor ruskega velikana, podjetja Yandex z Googlom dobiva epilog, z izvensodno poravnavo se je ameriško podjetje obvezalo, da bodo tekmeci operacijskemu sistemu Android v prihodnje lahko prilagali svoje iskalnike in aplikacije.

  Objavljeno: 18.4.2017 07:00več
 • Z Googlom do zaposlitve

  Google pripravlja novo družabno omrežje Hire, ki bo namenjeno delodajalcem in iskalcem zaposlitve.

  Objavljeno: 18.4.2017 06:00več
 • Medicinska ura iz sestrske družbe Googla

  Verily, hčerinsko podjetje družbe Alphabet, ki ima pod sabo tudi Google, je javnosti predstavilo povsem nov tip pametne ure, ki je namenjena specifično za področje raziskav s področja znanosti o življenju. Ura z imenom Study Watch ne bo dosegljiva v javni prodaji, uporabili pa jo bodo v raziskavah, s katerimi si obetajo nova spoznanja na področju medicine.

  Objavljeno: 15.4.2017 01:00več
 • Googlov procesor za strojno učenje je bistveno hitrejši od tekmecev

  Google je objavil podrobnosti o zmogljivosti svoje namenske procesorske platforme za strojno učenje, ki ji pravijo Tensor Processing Unit (TPU). V navzkrižni primerjavi s tekmeci, Intelovim strežniškim procesorjem Haswell in procesno enoto Nvidia Tesla K80 se je pokazalo, da je Googlov TPU kar 15- do 30-krat hitrejši in kar 80-krat učinkovitejši.

  Objavljeno: 10.4.2017 01:00več
 • Googlovi Zemljevidi z deljenjem lokacije

  Googlova navigacija Maps je z novo posodobitvijo poleg vodenja na poti, izogibanja prometnim zastojem, iskanju gostilne in drugih nepogrešljivih funkcij pridobila zmožnost sporočanja lastne lokacije prijateljem in družinskim članom.

  Objavljeno: 23.3.2017 07:00več
 • Prihaja Android O

  Google je predstavil razvijalsko različico nove generacije najbolj priljubljenega mobilnega operacijskega sistema na planetu. Android O med drugim prinaša boljše upravljanje z baterijo, prenovljeno opozorilno središče in večjo kakovost predvajanega zvoka.

  Objavljeno: 22.3.2017 07:00več
 • Google izboljšuje algoritem JPEG

  Google je objavil nov algoritem za kompresijo digitalnih fotografij z imenom Guetzli (piškotek po švicarsko), ki omogoča dodatno zmanjšanje slikovnega gradiva za opaznih 35%, pri tem pa povzroča manj artefaktov kot tipično to počne trenutni algoritem JPEG. Prednost novega algoritma je tudi v temu, da je povsem normalno berljiv kot zapis JPEG.

  Objavljeno: 18.3.2017 01:00več
 • Googlova pametna jakna bo na voljo jeseni

  Google in Levi's sta že pred časom najavila sodelovanje na področju tako imenovanih pametnih oblačil, ki s pomočjo dotikov in kretenj na površini oblačila krmilijo elektronske naprave. Zdaj se ta namera spreminja v konkretne izdelke. Kavbojska jakna Levi's Commuter bo na voljo jeseni za ceno 350 dolarjev.

  Objavljeno: 17.3.2017 01:00več
 • Google Hangouts za poslovno rabo

  Google si močno prizadeva, da bi s svojimi spletnimi storitvami močneje posegel v segment poslovnih rešitev. Najnovejši poizkus cilja na živahno področje spletnega kramljanja in sodelovanja, seveda v poslovne namene. Novosti sta pravzaprav dve: videkonferenčna storitev Hangouts Meet in orodje za skupinsko sodelovanje Hangouts Chat.

  Objavljeno: 17.3.2017 01:00več
 • Neopazna reCAPTCHA

  Googlova storitev reCAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) je ena najpopularnejših na spletu za preverjanje, če se na neko storitev prijavlja človek ali računalnik.

  Objavljeno: 10.3.2017 09:00več
ph