Teme - google

 • Namizna aplikacija Google Drive se poslavlja

  Google je na svojem blogu objavil novico, da nameravajo v začetku marca prihodnje leto ukiniti aplikacijo Google Drive za Windows in Mac OS.

  Objavljeno: 8.9.2017 09:00več
 • Vse o Googlovih novih telefonih

  Evan Blass je na znanem Twitter računu @evleaks oznanil, da bo Google nova telefona Pixel predstavil 5. oktobra, oba naj bi poganjal nadgrajeni Qalcommov procesor Snapdragon 836.

  Objavljeno: 24.8.2017 12:00več
 • Prihaja Chrome OS za podjetja

  Google je predstavil poslovno različico operacijskega sistema Chrome OS.

  Objavljeno: 23.8.2017 14:00več
 • Googlove skrivnosti

  Poleg osmega Androida in novih Pixel telefonov pripravlja Google za letošnjo jesen še nekaj presenečenj, po zadnjih informacijah sodeč bomo med drugim deležni pametnih slušalk in novega Chromebooka.

  Objavljeno: 22.8.2017 08:00več
 • Google Drive za varnostne kopije

  Spletni pomnilnik Google Drive so že doslej številni uporabniki uporabljali kot sredstvo za dodatno varovanje izbranih podatkov, odslej pa so varovanje poljubnih datotek in dokumentov na osebni računalniški napravi pri Googlu še nekoliko bolj poenostavili. Objavili so namreč namensko aplikacijo Backup and Sync, ki bdi nad datotekami v izbranih mapah in jih redno varuje v spletni pomnilnik. Backup and Sync lahko uporabljamo tudi za avtomatizacijo sinhronizacije podatkov med več računalniki, kar še povečuje možnost obnove v primeru okvare ali nesreče primarnega pomnilnika.

  Objavljeno: 13.7.2017 01:00več
 • Google Blocks omogoča modeliranje v navidezni resničnosti

  Izdelava 3D modelov, še posebno kompleksnejših predmetov in 3D svetov, je zamudno in težaško delo, ker ga tipično specialisti izvajajo v dveh dimenzijah, na zaslonih navadnih računalnikov. To obenem predstavlja oviro pri hitrejši izdelavi vsebin za naprave navidezne in povečane resničnosti. Google je zato predstavil novo aplikacijo Blocks, ki odpravlja to težavo, saj omogoča učinkovitejše projektiranje kar v 3D svetu, navidezni resničnosti.

  Objavljeno: 10.7.2017več
 • Rekordna kazen za Google

  Evropska komisija je Googlu predpisala kazen 2,4 milijarde evrov, ker je svoj servis Google Shopping (ta pri nas ne deluje) priviligiral v primerjavi z drugimi spletnimi primerjalniki in prodajalci. Google ima 90 dni časa, da prilagodi prikazovanje informacij v spletnem iskalniku tako, da bodo enakovredno zastopani vsi ponudniki. Če tega ne bo storil, ga lahko Evropska komisija dodatno kaznuje z do 14 milijonov dolarjev na dan. Google je že napovedal pritožbo.

  Objavljeno: 28.6.2017 10:00več
 • Japonci kupili Googlove robote

  Japonsko podjetje Softbank, ki se intenzivno ukvarja z robotiko, je kupilo Googlovo (Alphabet) tovrstno avanturo, ki jo vsi poznamo pod imenom Boston Dynamics.

  Objavljeno: 11.6.2017 08:30več
 • Googlova podpora ni večna

  Google je razkril do kdaj bo posodabljal telefone Pixel in Nexus. Kot vse stvari na tem svetu tudi njegova podpora ni večna.

  Objavljeno: 11.6.2017 08:00več
 • Chromebooki tiskajo brez oblaka

  Računalniki z operacijskim sistemom Chrome OS dlje od spletnega brskalnika skorajda ne sežejo, kar se jim vidi že na daleč. Med drugim pri tiskanju, ki se je v preteklosti v celoti naslanjalo na oblačno storitev Google Cloud Print in tiskalnike, združljive z njo, s posodobitvijo številka 59 pa končno pridobilo možnost lokalnega dela.

  Objavljeno: 10.6.2017 12:10več
ph