Teme - google

 • Google zbira informacije o nakupih v fizičnih trgovinah

  Google bo oglasom AdWords v kratkem dodal še informacije o tem, kako so se odrezali pri nakupih v fizičnih trgovinah.

  Objavljeno: 31.5.2017 10:00več
 • Googlove novosti za 2017

  Google I/O je osrednji letni dogodek spletnega velikana, pretežno sicer namenjen razvijalcem, na katerem pa podjetje običajno razkrije tudi številne novosti, ki jih bomo srečali v bližnji prihodnosti. Tudi letošnji dogodek pri tem ni bil izjema.

  Objavljeno: 19.5.2017 01:00več
 • Android vstopa globlje v avtomobile

  Google je uradno oznanil, da bosta Audi in Volvo uporabila operacijski sistem Android kor osnovni operacijski sistem v prihodnjih modelih vozilih. Za razliko od dosedanjega sistema Android Auto, ki za delovanje potrebuje povezavo z mobilnim telefonom in bolj ali manj samo preslikuje vsebino zaslona (redkih) telefonskih programov na zaslon v vozilu, bo nova rešitev delovala povsem samostojno in krmilila tudi druge funkcije vozila, kot so upravljanje klimatske naprave, odpiranje oken in sončne strehe.

  Objavljeno: 17.5.2017 01:00več
 • Med žrtvami goljufije tudi Google in Facebook

  Fortune poroča, da sta Google in Facebook med žrtvami ribarjenja z elektronsko pošto, ki je spletnemu goljufu Evaldasu Rimasauskasu prineslo več kot sto milijonov ameriških dolarjev dobička ter zajetno obtožnico.

  Objavljeno: 29.4.2017 09:00več
 • Težave Googla v Rusiji

  Spor ruskega velikana, podjetja Yandex z Googlom dobiva epilog, z izvensodno poravnavo se je ameriško podjetje obvezalo, da bodo tekmeci operacijskemu sistemu Android v prihodnje lahko prilagali svoje iskalnike in aplikacije.

  Objavljeno: 18.4.2017 07:00več
 • Z Googlom do zaposlitve

  Google pripravlja novo družabno omrežje Hire, ki bo namenjeno delodajalcem in iskalcem zaposlitve.

  Objavljeno: 18.4.2017 06:00več
 • Medicinska ura iz sestrske družbe Googla

  Verily, hčerinsko podjetje družbe Alphabet, ki ima pod sabo tudi Google, je javnosti predstavilo povsem nov tip pametne ure, ki je namenjena specifično za področje raziskav s področja znanosti o življenju. Ura z imenom Study Watch ne bo dosegljiva v javni prodaji, uporabili pa jo bodo v raziskavah, s katerimi si obetajo nova spoznanja na področju medicine.

  Objavljeno: 15.4.2017 01:00več
 • Googlov procesor za strojno učenje je bistveno hitrejši od tekmecev

  Google je objavil podrobnosti o zmogljivosti svoje namenske procesorske platforme za strojno učenje, ki ji pravijo Tensor Processing Unit (TPU). V navzkrižni primerjavi s tekmeci, Intelovim strežniškim procesorjem Haswell in procesno enoto Nvidia Tesla K80 se je pokazalo, da je Googlov TPU kar 15- do 30-krat hitrejši in kar 80-krat učinkovitejši.

  Objavljeno: 10.4.2017 01:00več
 • Googlovi Zemljevidi z deljenjem lokacije

  Googlova navigacija Maps je z novo posodobitvijo poleg vodenja na poti, izogibanja prometnim zastojem, iskanju gostilne in drugih nepogrešljivih funkcij pridobila zmožnost sporočanja lastne lokacije prijateljem in družinskim članom.

  Objavljeno: 23.3.2017 07:00več
 • Prihaja Android O

  Google je predstavil razvijalsko različico nove generacije najbolj priljubljenega mobilnega operacijskega sistema na planetu. Android O med drugim prinaša boljše upravljanje z baterijo, prenovljeno opozorilno središče in večjo kakovost predvajanega zvoka.

  Objavljeno: 22.3.2017 07:00več
ph