Teme - google

 • Google in Tesla hitita v pomoč Portoriku

  Orkani Harvey, Irma in Maria so uničili večino električnega omrežja in več kot 80% komunikacijske infrastrukture na otoku Portoriko, uradna pomoč ZDA pa še vedno prihaja prepočasi. Najbrž so tudi zato zavihali rokave v Silicijevi dolini, kjer bodo skušali z najnovejšo tehnologijo omiliti posledice naravne nesreče.

  Objavljeno: 9.10.2017 01:00več
 • Google predstavil Pixel 2 in Pixel 2 XL

  Google je predstavil drugo generacijo telefonov Pixel, telefonov, ki so so lani zamenjali starejše modele Nexus.

  Objavljeno: 5.10.2017 08:00več
 • Google kupuje HTCjev oddelek za razvoj

  Google bo kupil HTCjev oddelek za razvoj, ki je med drugim zasnoval tudi telefona Pixel in Pixel XL. Zanj bo odštel 1,1 milijarde ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 21.9.2017 08:00več
 • Googlov nov prenosnik bo Pixelbook

  Pri Googlu se vse vrti okoli imena Pixel, razkriva spletišče Droid Life. Poleg novih telefonov, ki jih bo spletni velikan razkril 4. oktobra, prihaja na trg tudi nov prenosnik Pixelbook.

  Objavljeno: 20.9.2017 08:00več
 • Namizna aplikacija Google Drive se poslavlja

  Google je na svojem blogu objavil novico, da nameravajo v začetku marca prihodnje leto ukiniti aplikacijo Google Drive za Windows in Mac OS.

  Objavljeno: 8.9.2017 09:00več
 • Vse o Googlovih novih telefonih

  Evan Blass je na znanem Twitter računu @evleaks oznanil, da bo Google nova telefona Pixel predstavil 5. oktobra, oba naj bi poganjal nadgrajeni Qalcommov procesor Snapdragon 836.

  Objavljeno: 24.8.2017 12:00več
 • Prihaja Chrome OS za podjetja

  Google je predstavil poslovno različico operacijskega sistema Chrome OS.

  Objavljeno: 23.8.2017 14:00več
 • Googlove skrivnosti

  Poleg osmega Androida in novih Pixel telefonov pripravlja Google za letošnjo jesen še nekaj presenečenj, po zadnjih informacijah sodeč bomo med drugim deležni pametnih slušalk in novega Chromebooka.

  Objavljeno: 22.8.2017 08:00več
 • Google Drive za varnostne kopije

  Spletni pomnilnik Google Drive so že doslej številni uporabniki uporabljali kot sredstvo za dodatno varovanje izbranih podatkov, odslej pa so varovanje poljubnih datotek in dokumentov na osebni računalniški napravi pri Googlu še nekoliko bolj poenostavili. Objavili so namreč namensko aplikacijo Backup and Sync, ki bdi nad datotekami v izbranih mapah in jih redno varuje v spletni pomnilnik. Backup and Sync lahko uporabljamo tudi za avtomatizacijo sinhronizacije podatkov med več računalniki, kar še povečuje možnost obnove v primeru okvare ali nesreče primarnega pomnilnika.

  Objavljeno: 13.7.2017 01:00več
 • Google Blocks omogoča modeliranje v navidezni resničnosti

  Izdelava 3D modelov, še posebno kompleksnejših predmetov in 3D svetov, je zamudno in težaško delo, ker ga tipično specialisti izvajajo v dveh dimenzijah, na zaslonih navadnih računalnikov. To obenem predstavlja oviro pri hitrejši izdelavi vsebin za naprave navidezne in povečane resničnosti. Google je zato predstavil novo aplikacijo Blocks, ki odpravlja to težavo, saj omogoča učinkovitejše projektiranje kar v 3D svetu, navidezni resničnosti.

  Objavljeno: 10.7.2017več
ph