Teme - google

 • Google Blocks omogoča modeliranje v navidezni resničnosti

  Izdelava 3D modelov, še posebno kompleksnejših predmetov in 3D svetov, je zamudno in težaško delo, ker ga tipično specialisti izvajajo v dveh dimenzijah, na zaslonih navadnih računalnikov. To obenem predstavlja oviro pri hitrejši izdelavi vsebin za naprave navidezne in povečane resničnosti. Google je zato predstavil novo aplikacijo Blocks, ki odpravlja to težavo, saj omogoča učinkovitejše projektiranje kar v 3D svetu, navidezni resničnosti.

  Objavljeno: 10.7.2017več
 • Rekordna kazen za Google

  Evropska komisija je Googlu predpisala kazen 2,4 milijarde evrov, ker je svoj servis Google Shopping (ta pri nas ne deluje) priviligiral v primerjavi z drugimi spletnimi primerjalniki in prodajalci. Google ima 90 dni časa, da prilagodi prikazovanje informacij v spletnem iskalniku tako, da bodo enakovredno zastopani vsi ponudniki. Če tega ne bo storil, ga lahko Evropska komisija dodatno kaznuje z do 14 milijonov dolarjev na dan. Google je že napovedal pritožbo.

  Objavljeno: 28.6.2017 10:00več
 • Japonci kupili Googlove robote

  Japonsko podjetje Softbank, ki se intenzivno ukvarja z robotiko, je kupilo Googlovo (Alphabet) tovrstno avanturo, ki jo vsi poznamo pod imenom Boston Dynamics.

  Objavljeno: 11.6.2017 08:30več
 • Googlova podpora ni večna

  Google je razkril do kdaj bo posodabljal telefone Pixel in Nexus. Kot vse stvari na tem svetu tudi njegova podpora ni večna.

  Objavljeno: 11.6.2017 08:00več
 • Chromebooki tiskajo brez oblaka

  Računalniki z operacijskim sistemom Chrome OS dlje od spletnega brskalnika skorajda ne sežejo, kar se jim vidi že na daleč. Med drugim pri tiskanju, ki se je v preteklosti v celoti naslanjalo na oblačno storitev Google Cloud Print in tiskalnike, združljive z njo, s posodobitvijo številka 59 pa končno pridobilo možnost lokalnega dela.

  Objavljeno: 10.6.2017 12:10več
 • Google zbira informacije o nakupih v fizičnih trgovinah

  Google bo oglasom AdWords v kratkem dodal še informacije o tem, kako so se odrezali pri nakupih v fizičnih trgovinah.

  Objavljeno: 31.5.2017 10:00več
 • Googlove novosti za 2017

  Google I/O je osrednji letni dogodek spletnega velikana, pretežno sicer namenjen razvijalcem, na katerem pa podjetje običajno razkrije tudi številne novosti, ki jih bomo srečali v bližnji prihodnosti. Tudi letošnji dogodek pri tem ni bil izjema.

  Objavljeno: 19.5.2017 01:00več
 • Android vstopa globlje v avtomobile

  Google je uradno oznanil, da bosta Audi in Volvo uporabila operacijski sistem Android kor osnovni operacijski sistem v prihodnjih modelih vozilih. Za razliko od dosedanjega sistema Android Auto, ki za delovanje potrebuje povezavo z mobilnim telefonom in bolj ali manj samo preslikuje vsebino zaslona (redkih) telefonskih programov na zaslon v vozilu, bo nova rešitev delovala povsem samostojno in krmilila tudi druge funkcije vozila, kot so upravljanje klimatske naprave, odpiranje oken in sončne strehe.

  Objavljeno: 17.5.2017 01:00več
 • Med žrtvami goljufije tudi Google in Facebook

  Fortune poroča, da sta Google in Facebook med žrtvami ribarjenja z elektronsko pošto, ki je spletnemu goljufu Evaldasu Rimasauskasu prineslo več kot sto milijonov ameriških dolarjev dobička ter zajetno obtožnico.

  Objavljeno: 29.4.2017 09:00več
 • Težave Googla v Rusiji

  Spor ruskega velikana, podjetja Yandex z Googlom dobiva epilog, z izvensodno poravnavo se je ameriško podjetje obvezalo, da bodo tekmeci operacijskemu sistemu Android v prihodnje lahko prilagali svoje iskalnike in aplikacije.

  Objavljeno: 18.4.2017 07:00več
ph