Teme - google

 • Google Apps po novem Google Suite

  Google je že pred desetimi leti predstavil Google Apps, komplet njihovih storitev, namenjen podjetjem. Tako so lahko podjetja svojo domeno povezala z Googlovimi storitvami (predvsem elektronsko pošto). Storitev je bila za majhna podjetja (do deset uporabnikov) sprva brezplačna, a so kmalu dobili tudi kar nekaj večjih strank. Sedaj pa so objavili, da bodo spremenili ime, po novem se tej storitvi reče Google Suite, pravijo, da lahko v prihodnje pričakujemo še nekaj novosti (žal pa niso predstavili še nič konkretnega).

  Objavljeno: 30.9.2016 09:00več
 • Google odpira kodo za strojno učenje

  Pri Googlu so objavili kodo svojega sistema Show and Tell. Gre za sistem, ki s pomočjo globokega učenja (»deep learning«) smiselno prepozna objekte in dogajanje na fotografijah. Sistem deluje v navezi z TensorFlow, Googlovim odprtim ogrodjem za strojno učenje, naj bi imel 93,9 odstotno natančnost pri prepoznavi. Zanimivo je to, da sistem ne ponavlja le napisov, ki so jih pri podobnih fotografijah vnesli ljudje, temveč lahko ustvari tudi nove, lastne podpise, izboljšana naj bi bila tudi tvorba stavkov.

  Objavljeno: 26.9.2016 09:00več
 • YouTube kot družabno omrežje

  Tako kot se je že nekaj časa domnevalo, je Google v javni preizkus poslal novo funkcionalnost, ki priljubljeni video servis YouTube spreminja domala v družabno omrežje. Novi zavihek Community Tab, ki ga lahko v izbranih video kanalih, omogoča da avtorji poleg video posnetka objavljajo sporočila, animacije v formatu GIF in celo video posnetke v živo.

  Objavljeno: 18.9.2016 01:00več
 • Ali Google spreminja taktiko?

  Podjetje Google, kot največji ponudnik spletnih storitev in rešitev, je že dolgo časa znan po tem, da uporabnike tako rekoč »zaklepa« v svoj ekosistem. Drugače povedano, v svojih izdelkih, kot je pisarniška zbirka Apps, dovoljuje le hrambo podatkov na svoji infrastrukturi in v lastnih spletnih storitvah.

  Objavljeno: 13.9.2016 01:00več
 • Robot Atlas lovi ravnotežje

  Specialist za robotiko Boston Dynamics, za zdaj še v lasti družbe Google, je na spletu pokazal nov dosežek robota Atlas, ki skuša oponašati človeško hojo, držo in obnašanje. Kot je razvidno, je Atlas v laboratoriju uspešno lovil ravnotežje na komaj 2 cm debelem robu deske.

  Objavljeno: 13.9.2016 01:00več
 • Google DeepMind omogoča boljšo sintezo govora

  Google je našel še eno zanimivo in nadvse koristno uporabo svoje platforme za umetno inteligenco DeepMind. S pomočjo tehnologij nevronskih mrež in strojnega učenja so razvili novo tehnološko ogrodje imenovano WaveNet, s katerim uspejo pričarati računalniško generirano sintezo govora, ki zveni bistveno bolj naravno, kot dosedanje tehnologije na tem področju. Google trdi, da je po njihovih ocenah WaveNet 50% bližje človeškemu govoru, kot karkoli drugega doslej.

  Objavljeno: 12.9.2016 01:00več
 • Amazon, Apple in Google v podporo Microsoftu

  Večni rivali so se združili v podpori Microsoftu in njegovi tožbi proti Združenim državam Amerike. Fantje in dekleta iz Redmonda so se uprli zakonu Electronic Communications Privacy Act, natančneje direktivi, ki podjetju prepoveduje obveščanje strank o morebitnih preiskavah ter zahtevah po izročitvi njihovih zasebnih podatkov. Ker bo izid tožbe močno vplival na vse nadaljnje obravnave pod okriljem zakona ECPA, so poleg naštetih velikanov na Microsoftovi strani še številna druga podjetja in posamezniki, med drugim Mozilla, Fox News, naftni mogotec BP ter celo nekaj nekdanjih javnih uslužbencev iz ameriškega pravosodja in agencije FBI.

  Objavljeno: 6.9.2016 06:00več
 • Googleve baze za poslovno rabo

  Google na področju storitev v oblaku za poslovne namene zaostaja za vodilnima Amazonom in Microsoftom, vendar so si zadali cilj, da bodo to spremenili ali vsaj skušali spremeniti. Prvi korak na tej poti je uradna objava treh storitev povezanih z bazami podatkov, ki so po trditvah Googla primerne za vse velikosti in potrebe podjetij.

  Objavljeno: 18.8.2016 01:00več
 • Google Duo, preprostejši video klici

  Google je držal besedo in uradno objavil novo mobilno aplikacijo ter video servis Duo, ki so ga najavili na razvojni konferenci I/O. Duo se uvršča med množico obstoječih programov za video klice in videokonference, kot so Apple FaceTime, Microsoft Skype in Facebook Messenger, če navedemo le nekatere.

  Objavljeno: 17.8.2016 01:00več
 • Fuksija, univerzalni operacijski sistem iz Googla

  Ali po Androidu in Chrome OSu prihaja na vrsto operacijski sistem z delovnim imenom Fuchsia (po naše Fuksija)? Na dan so pricurljale prve informacije o novem razvojnem projektu znotraj družbe Google, katerega cilj je operacijski sistem, ki bi bil popolnoma prenosljiv, od vse od malih naprav IoT do pametnih telefonov in celo osebnih računalnikov.

  Objavljeno: 16.8.2016 01:00več
ph