Teme - Facebook

 • Facebook z ognjemetom v leto 2017

  Ognjemet je nepogrešljiva stalnica silvestrovanja na prostem. Če ga bomo letos iz takšnega ali drugačnega razloga zamudili, bo za nas poskrbel Facebook. Na največjem družabnem omrežju na svetu bo klik na določeno besedno zvezo (npr. Happy New Year) 31. decembra in 1. januarja na lastnem ali prijateljevem zidu sprožil digitalno obliko ognjene zabave. Magija deluje tako na mobilnih aplikacijah kot v spletnem brskalniku računalnika. Nekaj prazničnega vzdušja je pridobila tudi zmožnost Live, s katero lahko v posebnih maskah prijateljem v živo zaželimo dober začetek novega leta.

  Objavljeno: 31.12.2016 11:00več
 • Facebook naj bi zavajal Evropsko komisijo

  Ob Facebookovi najavi nakupa podjetja/aplikacije Whatsup se je leta 2014 v nakup, kot vedno v večjih primerih, vpletla tudi Evropska komisija. Ocenjevala je, ali bi ob združitvi aplikacij, ki imata vsaka zase po nekaj sto milijonov (oz. kar milijard) uporabnikov, lahko prišlo do združevanja podatkovnih baz, kar morda ne bi bilo sprejemljivo. Takrat so pri Facebooku komisiji eksplicitno zagotovil, da enostavno ni tehničnih možnosti, da bi dve tako veliki bazi podatkov kadarkoli uspeli združiti, oz. jih samodejno in obojesmerno posodabljati.

  Objavljeno: 20.12.2016več
 • Facebook z umetno inteligenco nad neustrezne vsebine

  Družabno omrežje Facebook že od nekdaj prepoveduje objavo golote, nasilja in drugih neustreznih vsebin. Sporne objave, ki so jih doslej brisali na podlagi prijav uporabnikov, bodo v prihodnosti iskali s pomočjo umetne inteligence. Samodejno strojno zaznavanje neustreznih objav v prvi fazi preizkušajo na storitvi pretočnega videa Facebook Live. S pomočjo računalniškega vida želijo prestreči poveličevanje nasilja, pornografske vsebine in druge žaljive objave še preden dosežejo zid posameznika.

  Objavljeno: 2.12.2016 08:00več
 • Facebook pripravil programsko opremo za blokado strani na Kitajskem

  Sodeč po pisanju časnika New York Times je Facebook izdelal programsko opremo, s katero bi lahko po zahtevah kitajske vlade prilagajali cenzurirane vsebine. Facebook je trenutno na Kitajskem še vedno nedostopen (skupaj z Googlom in še kar nekaj drugimi znanimi spletnimi stranmi), a jim je velikanski potencialni trg seveda zelo zanimiv. Podjetje uradno sicer ni komentiralo obstoj (ali neobstoj) takega orodja, novinarje New York Timesa naj bi na njegov obstoj obvestili nekateri zaposleni pri spletnem gigantu.

  Objavljeno: 23.11.2016 11:00več
 • Facebookov hrošč »ubija« ljudi

  Facebooku se je pripetila nerodna napaka, kjer se je zaradi napake v programski kodi v profilih večjega števila uporabnikov pojavilo obvestilo, da je lastnik profila umrl. Za nameček se je obvestilo pojavilo celo na profilu Marka Zuckerberga, ki pa še vedno živ in zdrav vodi Facebook.

  Objavljeno: 12.11.2016 01:00več
 • Facebook (spet) razvija svoj telefon?

  Ameriški portal Cnet navaja, da pri Facebooku intenzivno razvijajo svoj lasten pametni in celo modularni telefon. Za projektom menda stojijo Rafa Camargo, Richard Wooldridge in Blaise Bertrand, še nedavno zaposleni pri Googlu in zadolženi za zdaj že opuščeni projekt Ara, pod katerim je Google razvijal svoj modularni pametni telefon.

  Objavljeno: 7.11.2016 01:00več
 • Facebook Workplace – za poslovno rabo

  Facebook se je uradno podal tudi v svet poslovne informatike. Po razmeroma dolgem zaprtem testiranju (na povabilo) so uradno predstavili Facebook Workplace, družabno omrežje namenjeno poslovni rabi v podjetjih.

  Objavljeno: 12.10.2016 01:00več
 • Facebook ponuja druženje v navidezni in navadni resničnosti

  Facebook se na vse pretege prizadeva, da bi našel nove načine rabe svojih storitev in uporabil družabne povezave v svojem omrežju. Na nedavni konferenci, ki je bila posvečena predvsem navidezni resničnosti in prikazu nove generacije strojne opreme, so spregovorili tudi o združevanju navidezne resničnosti in spletnega druženja.

  Objavljeno: 10.10.2016 01:00več
 • Oculus v težavah?

  Mark Zuckerberg je na odru v San Joseju predstavil zametke Oculusovega prihajajočega sistema za navidezno resničnost, ki bo cenejši in bolj enostaven za uporabo kot sedanji Rift. Slednji se je izkazal za predragega in preveč zapletenega, da bi postal velika prodajna uspešnica. Glede na to, da je  Facebook za Oculus odštel dve milijardi dolarjev, pa je jasno, da bo podjetje na tem moralo nekaj narediti.

  Objavljeno: 7.10.2016 14:00več
 • Šifrirani pogovori tudi prek Facebooka

  Nova različica Facebookove aplikacije za neposredno sporočanje ima po novem vključeno možnost neposrednega šifriranja pogovorov. Pogovor, ki ga začnemo s sogovornikom, se zakodira pri naslovniku in odkodira pri prejemniku, tako kot je to že nekaj časa na voljo v aplikaciji Whatsup in od nedavnega v Googlovi novi aplikaciji Allo.

  Objavljeno: 4.10.2016 14:00več
ph