Teme - YouTube

 • YouTube v ločljivosti 8K

  Na priljubljenem spletišču YouTube se je pojavil prvi video posnetek z ločljivostjo 8K. Gre za film podjetja Neumann Films z naslovom Ghost Towns. Video so posneli s petdeset tisoč evrov vredno kamero RED Epic Dragon 6K, za končno ločljivost 7680×4320 slikovnih pik so združili dve pokončni sliki istega posnetka in ponekod uporabili 125-odstotno povečavo. Težava nastane, ko si želimo izdelek ogledati v najvišji možni kakovosti. Na trgu zaslonov, ki bi pošastno gostoto pik prebavili, preprosto ni, za nameček pa se običajnim računalnikom ob kopici podatkov rado kolca. Z brskalnikom Chrome ali Safari si posledične diapozitive lahko ogledamo tudi sami.

  Objavljeno: 11.6.2015 01:00 | Teme: YouTube, video
 • Mineva 10 let od prvega videa na YouTube

  Ravno v teh dneh mineva deset let odkar je soustanovitelj strani YouTube, Jawed Karim, naložil prvi video z naslovom “Me at the zoo”. Dvajset sekund dolg video, v katerem Karim govori o slonih, je v teh desetih letih dosegel približno dvajset milijonov ogledov.

  Objavljeno: 24.4.2015 12:00 | Teme: YouTube
 • YouTube z navidezno resničnostjo

  V času, ko sleherni proizvajalec (Samsung, Google, HTC, Sony) snuje svoja pametna očala, je edina stvar, ki omejuje invazijo navidezne resničnosti v naša življenja, pomanjkanje primernih vsebin. Težave se zaveda tudi Google, ki je na spletišču YouTube pričel z objavljanjem 360-stopinjskih video posnetkov. V brskalniku se med predvajanjem po okolici premikamo s puščicami, medtem ko na napravi z operacijskim sistemom Android ter namensko aplikacijo za isti učinek zgolj premikamo telefon. Pravo doživetje pa omogoči uporaba specialnega pripomočka, kakršen je na primer Samsung Gear VR (za telefona Galaxy S5 in Note 4).

  Objavljeno: 16.3.2015 12:00 | Teme: navidezna resničnost, google, YouTube, android
 • Otroški YouTube

  Google pripravlja posebno aplikacijo, ki bo otrokom omogočila varnejši dostop do spletišča YouTube. YouTube Kids bo sprva na voljo zgolj v Združenih državah Amerike in na napravah z operacijskim sistemom Android. Osrednja naloga posebne aplikacije je varovanje otroka pred neprimernimi vsebinami. Pripomoček se je bo lotil z namenskimi kanali in predvajalnimi seznami, s katerimi bo varne vsebine razdelil na štiri kategorije: zabavo, glasbo, učenje in raziskovanje. Za nameček bo staršem nudil dodatna orodja, ki jim bodo med drugim pomagala omejiti čas gledanja video posnetkov ter izklopiti iskalnik. Pripomoček bo Američanom zastonj na voljo v prihodnjih dneh. V primeru dobrega odziva uporabnikov ga sčasoma dobimo tudi v Evropi.

  Objavljeno: 21.2.2015 14:00 | Teme: google, YouTube
 • YouTube nudi več zornih kotov

  Google je objavil nov poizkus s katerim želijo izboljšati uporabniško izkušnjo pri ogledu video posnetkov. Pretočni način predvajanja video posnetkov YouTube zna zdaj preklapljati med različnimi kamerami, ki snemajo dogodek, tekmo ali koncert, tako da uporabnik spremlja dogodek iz različnih zornih kotov.

  Objavljeno: 5.2.2015 01:00 | Teme: google, YouTube
 • Animacije GIF iz posnetkov YouTube

  Google je povsem na tiho objavil novo funkcionalnost, ki iz video posnetkov servisa YouTube ustvari animirane posnetke GIF, nadvse uporabne in priljubljene za vgradnjo v spletne strani. Tipično kot predogled pred uporabnikovo izbiro za ogled pravih video posnetkov.

  Objavljeno: 15.12.2014 01:00 | Teme: YouTube
 • Se bomo naročili na Youtube?

  Google je predstavil servis Youtube Music Key, plačljivo storitev, ki bo razširila trenutno ponudbo glasbenega servisa Google Play Mucic All Access, ki je pred kratkim postala aktivna tudi pri nas. Storitev zaenkrat deluje v preizkusni različici (beta), sodelujejo pa lahko le uporabniki s povabilom, pa še to le iz ZDA, Velike Britanije, Španije, Portugalske, Italije, Irske in Finske (slednja država sumljivo sovpada s sedežem storitve Spotify, ki je trenutno vodeča na področju pretočne glasbe).

  Objavljeno: 13.11.2014 09:00 | Teme: YouTube, google
 • Glasba na Youtube tudi za naročnino

  Spletna stran AndroidPolice poroča, da se bo novi Googlov glasbeni servis, ki bo izšel iz Youtuba, imenoval Youtube Music Key, kot dokaz pa ponuja kar nekaj zaslonskih posnetkov ustrezne aplikacije za Android. Kot kaže, bo servis za 10 dolarjev na mesec omogočal predvajanje glasbe brez oglasov, možnost predvajanja le glasbe (brez videa), možnost predvajanja v ozadju in možnost lokalnega shranjevanja posnetkov.

  Objavljeno: 20.8.2014 08:00 | Teme: YouTube, google
 • YouTube Creator bo zbiral prispevke

  Google pripravlja izboljšave spletne storitve YouTube in novo mobilno aplikacijo, katerih bodo še posebej veseli ustvarjalci večpredstavnih vsebin. Po tem, ko so pred časom izdatno spremenili sistem komentiranja video posnetkov in ga tesno povezali s pogovori Google+, zdaj razširjajo nabor možnosti tudi k zbiranju finančnih prispevkov.

  Objavljeno: 26.5.2014 01:00 | Teme: google, YouTube
 • YouTube bo prenašal igranje iger

  Časnik Variety poroča, da video spletišče YouTube kupuje servis za prenašanje igranja iger Twitch. Čeprav je posel še v povojih, je v javnost pricurljala cena, ki se giblje okoli milijarde ameriških dolarjev. Nakup bo otipljivo povečal obiskanost Googlovega video spletišča, saj YouTube kljub lastni tehnologiji predvajanja v živo, pri ljubiteljih tovrstnih aktivnosti ni tako priljubljen kot Twitch, ki se nahaja v osrčju vseh večjih igričarskih servisov, od Uplaya do konzolnih PS4 ter Xbox One. Milijon aktivnih ustvarjalcev video vsebin, 45 milijonov obiskovalcev ter 13 milijard minut videa mesečno so številke, ki so bržkone prepričale vodilne pri Googlu v nakup.

  Objavljeno: 19.5.2014 08:00 | Teme: YouTube, google, igre

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji