Teme - YouTube

 • YouTube vse resneje z oglasi

  YouTube bo v mesecu maju začel z novimi oglasi, ki se bodo pojavili na začetku videa in jih ne bo mogoče preskočiti. Oglasi naj bi bili krajši od šestih sekund in se bodo predvajali naključno (predvidevamo, da vezano tudi na uporabnika oziroma njegovo lokacijo). Novi oglasi so namenjeni predvsem uporabnikom na mobilnih napravah, torej telefonih in tablicah, ki postajajo vse večji vir prometa. Podjetje je v ZDA sicer že splavilo storitev YouTube Red, kjer se za mesečno naročnino izognemo reklamam. Primer tovrstnega oglasa je spodaj.

  Objavljeno: 29.4.2016 14:00 | Teme: YouTube
 • Youtube predstavil SnoopaVision

  Pri YouTube so danes predstavili novo možnost za oglede videa, tehnologijo, imenovano SnoopaVision. Gre za možnost ogleda 360 stopinjskega videa... v družbi reperja Snoop Dog. Slednji je po besedah Googla pripomogel ogromno k projektu, kar lahko vidimo tudi v predstavitvenem videu:

  Objavljeno: 1.4.2016 10:00 | Teme: YouTube
 • Google in pretočni video

  Čeprav YouTube Gaming ne uspeva, kot bi si pri Googlu želeli, se kosu pogače s še enega naraščajočega video področja pri spletnem velikanu ne nameravajo odpovedati. Šušlja se, da Google pripravlja storitev pretočnega videa YouTube Connect, ki bi po vzoru priljubljenih Meerkat, Periscope in Facebook Live, omogočala ogled vsebin v živo, z izmenjavo mnenj, komentarji, oznakami, všečki in vsem, kar spada zraven. Trenutno za pretočni video spletnega velikana skrbi mobilna aplikacija Creator Studio, ki se s sodobnimi primerki tovrstnih programskih izdelkov ne more primerjati. Pričakujemo, da bo podjetje na letnem srečanju Google I/O, predstavilo novo aplikacijo za pametne telefone in tablice, ki bo storitev YouTube Connect približala množicam.

  Objavljeno: 27.3.2016 08:00 | Teme: google, YouTube
 • YouTube Red z lastno filmsko produkcijo

  Po zgledu Netflixa in Amazona je tudi Google v okviru plačljive storitve YouTube Red začel z objavo originalnih TV serij in filmov, s katerimi želijo vzbuditi interes za plačljive vsebine. Na začetku so na voljo tri serije in en celovečerni film.

  Objavljeno: 12.2.2016 01:00 | Teme: google, YouTube
 • Snemanje igranja mobilnih iger

  Igranje iger je zabavno in hkrati dobičkonosno početje. Milijonarji s spletišča YouTube ter vzpon servisa Twitch so dokaz, da se z igranjem iger lahko dobro zasluži. Igričarji smo lačni video vsebin, ki se napajajo iz iger, zato tovrstnega materiala ne manjka. Samo na YouTube uporabniki mesečno naložijo 144 milijard minut igričarskih video vsebin. Google se interesa zaveda in je nedavno splavil ločen kanal z nazivom YouTube Gaming. Da servis ne bi sameval, so pri gigantu prenovili mobilno aplikacijo Google Play Games, tako da omogoča snemanje igranja mobilnih iger. Posnetke v ločljivosti 480p ali 720p, opremljene s posnetim komentarjem, je mogoče shraniti lokalno ali naložiti na Googlovo spletišče.

  Objavljeno: 30.10.2015 02:00 | Teme: android, google, YouTube
 • YouTube Red brez oglasov

  Google je predstavil novo video storitev YouTube Red, ki ponuja naročnikom ogled video posnetkov brez obveznega spremljanja oglasov, prav tako pa nekatere dodatne ugodnosti. Naročniki, ki bodo plačali 10 dolarjev mesečno, bodo poleg posnetkov brez oglasov lahko vsebine prenašali na lokalno napravo za ogled, tudi kadar ni povezave, YouTube Red pa bo omogočal tudi predvajanje vsebin (predvsem glasbe) v ozadju med uporabo drugih programov.

  Objavljeno: 25.10.2015 01:00 | Teme: YouTube, google
 • Youtube bo danes zagnal igralno podstran

  Googlov Youtube bo danes zagnal ločeno podstran, ki bo namenjena igralcem iger. Igralci bodo na enem mestu deležni video posnetkov o igrah, kot tudi živih posnetkov igranja soigralcev.

  Objavljeno: 26.8.2015 13:00 | Teme: YouTube
 • Google+ izgublja moč

  Googlovo družabno omrežje Google+ izgublja moč. Čeprav ga je gigant vpel skorajda v vse svoje storitve, Plusu nikoli ni zares uspelo. Množice ga uporabljajo, ker ga morajo. Dokaz je na primer nujnost Googlovega družabnega računa za objavljanje in komentiranje video posnetkov na spletišču YouTube. Tovrstnih nevšečnosti s Plusom bo iz dneva v dan manj, obljubljajo pri velikanu. S spremembami, ki bodo rešile spon uporabnike spletišča YouTube in kasneje tudi drugih z družabnim omrežjem povezanih storitev, nameravajo Google+ poenostaviti in ga preoblikovati v bolj usmerjeno uporabniško izkušnjo, kakršna je Pinterestu podobna in posrečena zamisel z imenom Collections.

  Objavljeno: 27.7.2015 20:00 | Teme: Google+, google, YouTube
 • Sveže novice na YouTube Newswire

  Google je razmeroma na tiho objavil poseben kanal na servisu YouTube, na katerem lahko spremljamo izbrane in preverjene dnevne novice iz različnih virov. Glavni cilj projekta YouTube Newswire je izbor prispevkov iz množice gradiva, ki ga tako posamezniki kot tudi novinarji tipično objavijo ob pomembnejših dogodkih. Pri tem so sklenili partnerstvo s startupom Storyful, od nedavno v lasti družbe News Corp, ki skrbi, da so prispevki zanimivi, verodostojni, obenem pa prikazujejo različne poglede in mnenja prič dogodka.

  Objavljeno: 22.6.2015 01:00 | Teme: google, YouTube
 • YouTube za igričarje

  Google bo po neuspelem nakupu spletišča Twitch, ki jim ga je pred nosom speljal Amazon, splavil lastno storitev za igričarje. YouTube Gaming bo novo domovanje video posnetkov v zvezi z igrami. Podobno kot na Twitchu, bodo na njem svoj prostor pod soncem med drugim našli video vodiči, lov na skrivnosti, hitrostno igranje in še kaj. Manjkalo ne bo niti igranje v živo. Dobiček od oglaševanja bo spletni velikan delil z ustvarjalci vsebin, omogočena pa bo tudi napitnina, ki jo bodo zadovoljni gledalci po želji pustili avtorju. YouTube Gaming bo na voljo že letos poleti, sprva zgolj v ZDA in Veliki Britaniji.

  Objavljeno: 14.6.2015 01:00 | Teme: google, YouTube

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji