Teme - Drive

 • Google ukinja sinhronizacijo storitev Drive in Photos

  Google spreminja delovanje oblačnih storitev Drive in Photos in ukinja samodejno sinhronizacijo fotografij in video posnetkov med njima.

  Objavljeno: 13.6.2019 08:00več
 • Kdo gleda naše datoteke?

  Googlova oblačna shramba Drive je med drugim znana po izdatni podpori sodelovanju, zato ne čudi, da se na njej sčasoma nabere kar precej dokumentov, do katerih ne dostopamo zgolj sami. Ker se po letu ali dveh res ne moremo spomniti ali so občutljive informacije še vedno na voljo čudaku, ki je pred časom prestopil h konkurenci, nam priskoči na pomoč spletna aplikacija WhoHasAccess.

  Objavljeno: 9.8.2014 01:00več
 • Konec za QuickOffice

  Ko je pred Google pred dvema letoma kupil podjetje QuickOffice in njihov istoimenski program za mobilno urejanje pisarniških datotek, je bilo takoj jasno, da v resnici kupujejo le »delovno silo«. Potrebovali so razvijalce, ki bodo njihov urejevalnik/pregledovalnik/datotečnik Drive nadgradili do te mere, da bo uporaben tudi na mobilnih napravah. V vmesnem času so sicer izdali zastonjsko različico QuickOffica na sistemih Android, ki je skrbela za urejanje datotek DOC, DOCX, XLS in XLSX (in je v trenutku opustila podporo za konkurenčni Dropbox), vendar so hkrati razvijali tudi Drive.

  Objavljeno: 1.7.2014 11:00več
 • Google Drive na razprodaji

  Spletni velikan Google je zaostril bitko za oblačno nadvlado. Nov udarec storitvam Dropbox, OneDrive ter drugim je zadal z drastičnim znižanjem cen spletne hrambe Drive. Brezplačnih 15 GB lahko poslej posameznik nadgradi za zgolj dva ameriška dolarja, s katerima bo dobil 100 GB oblačnega prostora. Tudi zahtevnejši uporabniki bodo lažje segli po paketu 1 TB, ki stane sprejemljivih deset zelencev mesečno. Občutno znižanje cen, prej sta omenjena paketa najemnike mesečno olajšala za 5 in 50 USD, so pri Googlu dosegli z nedavno posodobitvijo infrastrukture.

  Objavljeno: 14.3.2014 06:00več
 • 15 GB po izbiri

  Google je poenotil skupno kvoto pomnilniškega prostora, ki ga uporabljajo storitve Gmail, Drive in Google+ Photos. S tem so tudi odpravili dosedanjo umetno omejitev, ki je uporabnikom nudila različne količine brezplačnega (ali plačljivega prostora) v različnih storitvah.

  Objavljeno: 14.5.2013 01:00več
ph