Objavljeno: 31.1.2014 12:00

Znan novi šef Microsofta?

Bloomberg poroča, da naj bi se pri Microsoftu končno odločili, kdo naj bi po Steveu Ballmerju vodil podjetje – to naj bi bil Satya Nadella, sedanji vodja »oblačnega« oddelka. Odločitev sicer še ni dokončna in je do neke mere presenečenje, saj so bili v dosedanjem iskalnem procesu večkrat omenjani sedanji predsedniki Forda, Qualcomma in Ericssona, poleg internega favorita Stevena Ellopa. Spomnimo, slednji je v javnosti obveljal za nekakšnega trojanskega konja, ki je kot predsednik Nokie podjetje prenesel v Microsoftove roke.

Poznavalci pravijo, da je večina kandidatov (med drugim tudi predsednik Forda) od kandidature odstopila zaradi bojazni vpliva na vodstvene odločitve, ki bi ga, kot člana upravnega odbora, lahko imela Steve Ballmer in Bill Gates. Morda tudi zato sedaj kaže, da bo podjetje v procesu zamenjalo tudi slednjega, ki je sedaj predsednik upravnega odbora (»chairman«). Bill Gates naj bi sicer vseeno ostal pomembno povezan s podjetjem.

Novega predsednika (CEO) čaka Microsoftova preusmeritev iz programskega podjetja, v podjetje za izdelavo naprav (telefoni, tablice, konzole) in storitev (»oblak«).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji