Objavljeno: 20.12.1999

Že druga nagrada slovenskemu podjetju Metra inženiring

Podjetje Metra inženiring iz Ljubljane je v okviru sejma SCANTECH Europe '99 v Kölnu novembra letos prejelo nagrado za najboljši izdelek pri varnostnih sistemih z radiofrekvenčno identifikacijo. Podjetje Metra inženiring, partner francoskega Gemplusa, je pred tem prejelo že nagrado za enega najboljših industrijskih izdelkov na sejmu SYSTEMS '96 v Münchnu.

Metra inženiring je nagrado v Kölnu prejelo za sistem LCC (Leisure Center Card), ki je namenjen predvsem nadzoru dostopa in brezgotovinskemu plačevanju v turističnih in športno-rekreativnih središčih. Sistem LCC omogoča vstop v objekt zgolj z zapestnico, zaklepanje garderobne omarice, izposojo športnih pripomočkov in brezgotovinsko plačevanje znotraj objekta. Žirija je bila nad izdelkom zelo navdušena, saj omogoča prilagodljivost glede na potrebe strank, raznovrstnost in enostavnost uporabe, popoln nadzor in očitne prihranke pri upravljanju objekta.

Inovativnost Metrinega sistema LCC dokazujejo tudi trije patenti za ključne dele sistema -- za zapestnico z vgrajenim čipom, za elektromehanski čitalnik zapestnic, ki zapestnico tudi zadrži, in za elektromehansko garderobno ključavnico. Patenti so plod domačega znanja in vlaganja v lasten razvoj. Sistem LCC uporabljajo v Sloveniji že skoraj vsa večja zdravilišča in bazenski objekti, prodrl pa je tudi na zahtevno skandinavsko tržišče. Od maja letos ga uspešno uporabljajo tudi v najbolj znanem islandskem zdravilišču Blue Lagoon v bližini Reykjavika.

Tekmovanje izdelkov v Kölnu sta pripravili družbi Automatic ID News Europe in Philips.

http://www.metra.si

http://www.philips.com

http://www.autoidnews.com

http://www.scantech-europe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji