Objavljeno: 9.9.2015 01:00 | Teme: Raspberry Pi

Zaslon na dotik za malino

Najbolj priljubljeni ljubiteljski računalnik Raspberry Pi je pravkar dobil pomemben opcijski dodatek. Podjetje element14, sicer eden od glavnih distributerjev mini računalnika, je predstavili zaslon na dotik, ki je še posebej prilagojen za priključitev na RPI. Mini računalnik lahko celo priključimo na nastavek na zadnjem delu zaslona, oba pa se lahko napajata prek enega samega napajalnika USB.

Zaslon ima diagonalo 7 palcev, ločljivost 800 x 480 pik in podporo za razpoznavo do desetih prstov hkrati. Zanimivo je, da zaslon ne zaseda edinega izhoda HDMI na računalniku RPI, temveč komunicira prek vrat DSI in posebnega adapterja, tako da lahko HDMI še vedno uporabimo za priklop na kak drug zaslon.

Nov dodatek je združljiv z vsemi dosedanjimi ljubiteljskimi Malinami, v duhu samega računalnika pa ga lahko kupimo za še vedno skromnih 56 evrov. S pomočjo zaslona si lahko ljubitelji sestavijo svoj tablični računalnik, še bolj pa bo najbrž priljubljen kot nadzorni zaslon v številnih krmilnikih, ki slonijo na elektroniki Raspberry Pi.

hqdz66Y-H7M

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

JXGuB2E3qYI

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji