Objavljeno: 10.1.2017 01:00

Yahoo bo postal Altaba

Za podjetje Yahoo je napočil trenutek resnice. Po tem, ko so lastniki v lanskem letu za 4,8 milijarde dolarjev internetni del poslovanja prodali družbi Verizon, je zdaj prišel čas za sklepno dejanje matične družbe.

Iz napovedi agenciji SEC, ki v ZDA bdi nad finančnim poslovanjem, je razvidno, da bodo po zaključku prodaje matično družbo transformirali v investicijsko družbo, ki bo bdela nad svojimi naložbami, pretežno nad dobičkonosnim vložkom v kitajsko korporacijo Alibaba in pomembnim portalom Yahoo Japan, ki bo živel še naprej. Ob tem se bo Yahoo tudi premineval v Altaba.

Pomembne spremembe se bodo spremenile tudi v vodstvu podjetja. Družbo zapušča karizmatična Marissa Mayer, ki so jo pred časom imenoval na mesto direktorja kot zadnji up za povrnitev stare slave. Kljub prizadevanjem Yahoo ni uspel. Družbo zapuščata med drugimi tudi soustanovitelj Yahooja David Filo in predsednik Maynard Webb. Vodstvo se bo skrčilo iz sedanjih 11 na samo pet članov.

Odhod Marisse Mayer je zdaj sprožil nov val ugibanj, kje bo našla novo delovno mesto, saj večinoma velja prepričanje, da je zelo iskani kader. Najbolj zanimiv je namig, da bi utegnila pristati pri Twitterju, ki se že dalj časa ubada z iskanjem nove identitete in smeri razvoja. Prav tako jo vidijo na čelu kakega izmed hitro rastočih startupov. Seveda še ni nič dorečenega.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji