Objavljeno: 3.5.2018 11:00

Xiaomi do desetih milijard USD?

Kitajski proizvajalec elektronike se pripravlja na prvo javno ponudbo svojih delnic (IPO), s katero naj bi po napovedih zbral najmanj 10 milijard ameriških dolarjev.

Xiaomi IPO v Hong Kongu bo največja prva javna ponudba delnic na svetu letos in prva v takšnem obsegu od leta 2014, ko je takisto kitajska Alibaba zbrala 25 milijard USD. Xiaomi je najbolj priljubljen v domači deželi in v Indiji, kjer se s Samsungom bori za prevlado na trgu. Z desetimi milijardami bi se njegova vrednost povzpela na vrtoglavih 100 milijard ameriških dolarjev. Podjetje je v fazi strme rasti, v lanskem letu se je prodaja kitajskemu Applu, kot ga imenujejo nekateri, povečala za 68 odstotkov. Xiaomi poleg pametnih telefonov proizvaja tudi pametne hišne pripomočke, kakršna sta v splet povezani kuhalnik riža in čistilec zraka.

Bloomberg

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

1More | 3.5.2018 | 20:35

Xiaomi itak zmaga na številnih področjih. Čeprav je večini znan kot proizvajalec telefonov, ima v svoji ponudbi raznorazne izdelke. Veliko izdelkov pod njegovim okriljem izdajajo partnerska Start-up podjetja, katera so v letu 2017 skupaj zabeležila 3,16 milijarde dolarjev prihodkov. Več o njihovem ekosistemu na: https://www.izberixiaomi.si/mi-ecosystem/

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji