Objavljeno: 12.10.2010

Windows Phone 7

Microsoft je uradno predstavil in na trg pospremil novo različico svojega operacijskega sistema za mobilne naprave Windows Phone 7, od katere veliko pričakujejo tako uporabniki kot tudi izdelovalec sam.

Dobro leto dni po izidu Windows Mobile 6.5, ki je bil skromen odgovor na padanje tržnega deleža Microsoftovega operacijskega sistema med pametnimi telefoni, podjetje uvaja svež pristop z novim uporabniškim vmesnikom, za katerega ne potrebujemo več stilusa.

Z novo platformo bo Microsoft na mobilnih telefonih prvič povezal igre Xbox Live, glasbeno in video izkušnjo Zune, iskalnik Bing in socialna omrežja kot je Facebook in druge.

Uporabniški vmesnik Windows Phone 7 nima osovraženega menija prejšnjih različic, saj ga nadomeščajo ploščice z dinamičnim osveževanjem vsebin, ki se prikazujejo v realnem času, s čimer presegajo omejitve statičnih ikon. Če uporabnik ustvari ploščico prijatelja, dobi v vsakem trenutku osvežen pogled na njegove najnovejše fotografije in zapise.

Vsak mobilni telefon z Windows Phone 7 ima strojni gumb za spletni iskalnik Bing, ki bo z enim pritiskom od kjerkoli na telefonu nudil dostop do iskanja, tako spletnega kot lokalnega. Med pomanjkljivostmi novega operacijskega sistema zaenkrat omenimo, da ni možno deljenje internetne povezave (tethering), pogrešamo pa tudi možnost kopiraj in prilepi.

Microsoftovi partnerji z vsega sveta so že pokazali izjemno zanimanje za novo platformo, tako da so predstavili različne mobilne telefone z Windows Phone 7 izdelovalcev Dell, HTC, LG in Samsung, ki bodo naprodaj od 21. oktobra naprej v EU in od 8. novembra naprej v ZDA.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji