Objavljeno: 17.4.1999

Windows Media Technologies 4.0

Microsoft se je podal v bitko za prevlado na področju prenosa glasbe po internetu. Nedavno so predstavili nova orodja in nov tip zapisa, s katerim nameravajo tekmovati s čedalje pomembnejšim zapisom MP3. Nova tehnologija se imenuje Media Technologies 4.0, delno pa gradi na dosedanjih pretočnih tehnologijah, ki smo jih srečali pri Microsoftovih večpredstavnih rešitvah.

Po trditvah predstavnikov podjetja ima nov predlog precejšnje prednosti v primerjavi z zapisom MP3 in drugimi pretočnimi ter ne-pretočnimi zapisi. Jedro vsega je nov algoritem za zapis podatkov, ki omogoča radijsko kakovost zvoka pri prenosu podatkov z običajnim modemom, poleg tega pa omogoča tudi CD kakovost zvoka. Napovedujejo, da so datoteke polovico manjše od tistih v zapisu MP3.

Toda glavna prednost, vsaj s stališča glasbenih in video ustvarjalcev, je nov sistem za preprečevanja piratiziranja. Nov sistem ima v datoteki vgrajene kodo, ki omogoča nadzor pravic za uporabo in varen nakup gradiva. Tehnologijo, ki je še v razvojni fazi, namerava Microsoft ponuditi tudi združenju proizvajalcev glasbenih plošč RIAA, da bi jo vključili v nastajajoči standard in specifikacijo SDMI (Secure Digital Music Initiative).

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji