Objavljeno: 29.12.2002

Wi-Fi na poti k splošni uporabi

Strokovnjaki napovedujejo, da bo brezžični standard IEEE 802.11 ali Wi-Fi doživel širok sprejem na trgu v letu 2004. Industrija izdelkov Wi-Fi trenutno ustvarja prihodek v višini dveh milijard dolarjev, ki naj bi se v naslednjih letih z letno rastjo 30 odstotkov kmalu približal šestim milijardam dolarjev.

Priljubljenost izdelkov Wi-Fi naj bi zrasla po vpeljavi brezžične tehnologije v kavarne Starbucks in druga znana javna mesta. Množičnejša uporaba tehnologije IEEE 802.11 bo znižala tudi ceno izdelkov in dvignila raven poznavanja teh storitev. Pristojne institucije naj bi kmalu certificirale tudi različne podstandarde (802.11h je recimo potreben za povezave v območju 5 GHz v Evropi).

Proizvajalce opreme Wi-Fi pa čaka na poti do množičnejše uporabe še veliko težav, povezanih z medsebojno usklajenostjo izdelkov različnih proizvajalcev, še bolj pa z vprašanji na področju varnosti. Razvijalce Wi-Fi namreč čaka nadgradnja varnostnih standardov s sistema šifriranja WEP (Wired Equivalent Privacy) na novo rešitev, imenovano WPA (Wi-Fi Protected Access).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji