Objavljeno: 10.11.2013 12:00

Vodja razvoja Applove Siri presedlal k Samsungu

Inženir Luc Julia, ki je vodil razvoj Applove digitalne asistentke Siri, je prešel k konkurenci – Samsungu. Pri Korejskem podjetju bo odgovoren za razvoj nove spletne storitve, ki bo povezovala različne naprave v t.i. »Internet of things«.

Novi sistem so predstavili pred nekaj dnevi, imenuje se SAMI (Samsung Arhitecture for Multimodal Interactions). Trenutno je še v zgodnji fazi razvoja, naj pa bi omogočal zbiranje podatkov iz povezanih naprav, denimo športnih merilcev in pametnih ur. Namenjen bo podjetjem, ki izdelujejo različne povezane naprave (poleg omenjenih tudi naprave za avtomatizacijo doma, avtomobile, itd.) kot skupna osnova, na kateri lahko gradijo dodatne storitve. Trenutno pri projektu sodeluje še približno 50 podjetji, med drugimi tudi Withings, katerega naprave smo pri Monitorju v preteklosti že preizkusili (pametna tehtnica, recimo).

Prehod inženirjev med tehnološkimi podjetji je seveda povsem vsakdanje, zelo zanimiv pa je ravno v primeru tako velikih nasprotnikov, kot sta ta hip Samsung in Apple.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji