Objavljeno: 30.11.1999

ViewSonic je zasnoval prvi digitalni monitor s katodno cevjo

Januarja bo ViewSonic tržišču ponudil prvi klasični monitor s katodno cevjo, ki bo imel digitalni priključek za grafično kartico. To pomeni, da bo pretvorba digitalnih podatkov, ki jih sicer v analogni signal za prikaz slike na zaslonu predela grafična kartica, potekala v monitorju, v katerega bo vgrajen tak pretvornik.

Pri ViewSonicu trdijo, da je veliko grafičnih kartic slabe kakovosti in da zato izdelovalci monitorjev nimajo nadzora nad kakovostjo signala, potrebnega za prikaz slike. Signal se v priključnem kablu še poslabša in oslabi, zato je slika na zaslonu velikokrat slabša, kakor bi lahko bila. Ker bodo sedaj podatki o sliki do monitorja prišli digitalno kodirani, naj teh težav ne bi bilo več. Zaradi izboljšane kakovosti naj bi izdelovalci omogočili tudi boljši nadzor nad toploto in kakovostjo barv v sliki, kar bo razveselilo predvsem grafične oblikovalce, ki imajo s tem pogosto težave.

Še ena prednost bo možnost priklopa monitorja z daljšim kablom. Doslej so bili izdelovalci omejeni na približno 2,5 metra, saj signal v daljših kablih preveč oslabi, sedaj pa bo zaradi digitalnega prenosa podatkov možno monitor priključiti tudi z 10 ali več metrov dolgim kablom.

Prvemu, 17-palčnemu modelu, PF77, bo sledil še 19-palčni, PF97, zaradi vgrajenega vezja za pretvorbo digitalnih podatkov v analogne pa bosta monitorja v ZDA za približno 10.000 tolarjev dražja od enakovrednih analognih modelov.

http://www.viewsonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji