Objavljeno: 12.12.2013 01:00

Viber Out

Viber je za storitvijo Skype najbrž že druga najbolj priljubljena storitev za internetne pogovore. Zlasti zato, ker na mobilnih telefonih omogoča domala enak načinov internetnih klicev, kot bi to počeli prek omrežja GSM, seveda brezplačno.

Avtorji programa zdaj z novimi funkcionalnostmi še bolj ciljajo na uporabnike, ki bi sicer izbrali Skype. Najnovejša storitev Viber Out omogoča, podobno kot Skype, klic v navadna telefonska omrežja in sicer v lokalni državi, kjer se nahaja klicana telefonska številka.

Storitev je večinoma plačljiva, vendar z rahlo drugačno strategijo kot pri Skypu. Medtem, ko Microsoftova storitev pri večini mednarodnih klicev zaračunava fiksen znesek na minuto in to celo v večini držav enako, Viber Out ločuje mobilne od stacionarnih klicanih omrežij, cena pa je odvisna tudi od države.

Posledica je to, da je storitev Viber Out ponekod dražja, ponekod pa cenejša kot Skype Out. V ZDA je denimo cenejša, saj so klici v stacionarna omrežja povsem brezplačni, klici v mobilna omrežja pa stanejo 1,9 ameriških centov na minuto. Skype denimo klice v obe omrežji ceni na 2,3 centa na minuto. Toda pri klicih v Veliko Britanijo je trenutno ravno obratno. Skype še vedno stane 2,3 centa povsod, Viber pa 1,9 centa v stacionarna omrežja in kar 5,9 centov v fiksna omrežja. V večini držav pa skuša biti Viber cenejši kot bolj znan tekmec.

Viber out je trenutno na voljo kot opcija na platformah Android, iOS in Windows (PC), medtem ko je podpora za druge platforme še v pripravi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

anderssen | 12.12.2013 | 19:13

Zadeva deluje normalno tudi na Windows Phone in Symbian.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji