Objavljeno: 13.10.2019 08:00 | Teme: IBM, Poslovne rešitve, blockchain, Internet of Things, umetna inteligenca

Veriženje blokov, umetna inteligenca in naprave IoT za upravljanje naročil

Nove tehnologije, kot so veriženje blokov, umetna inteligenca in naprave IoT naj bi močno vplivale na način dela in procese v logistiki, vendar so doslej te novosti bile le delno uporabljene v razširjenih poslovnih rešitvah za to vertikalo. IBM v rešitvi Sterling Order Management System zdaj združuje vse v celovitem sistemu za upravljanje nabarvanih verig.

Nova generacija je na voljo predvsem kot storitev v oblaku in ponuja možnost povezovanja deležnikov v logistični verigi prek veriženja blokov na temelju tehnologije Hyperledger. Sodelujoči v logistični verigi, kot so proizvajalci, špediterji, prevozniki, skladišča in trgovci lahko na preprost način objavljajo podatke o stanju, zalogi in lokaciji posameznega izdelka, kar postavlja temelje za novo kakovost upravljanja s podatki. 

Rešitev temelji na odprtokodni tehnologiji pridobljeni z nakupom družbe Red Hat, med drugim pa podpira odprte spletne vmesnike API za povezavo z obstoječimi sistemi ERP, WMS, sistemi za naročanje in trgovskimi rešitvami. Ob tej priložnosti je IBM recimo že pripravil namenski vmesnik za povezavo s poslovnimi rešitvami SAP. Rešitev Sterling se da obogatiti tudi z zapisi naprav IoT, ki so lahko uporabljene za sledenje izdelkom.

IBM je v rešitev Sterling Order Management System vgradil tudi tehnologijo svoje lastne tržne znamke Watson, ki s pomočjo umetne inteligence omogoča učinkovitejše in hitrejše upravljanje s podatki o dogajanju v nabavni verigi. Ključni del je novi pomočnik Supply Chain Business Assistant (SCBA), ki s pomočjo algoritmov strojnega učenja omogoča optimizacijo transportnih poti, spremljanje zalog in obveščanje o spremembah, ki zahtevajo ukrepanje pri načrtovanju proizvodnje in transporta.

IBM je družino izdelkov Sterling kupil leta 2010 od družbe AT&T in jo medtem spremenil v sodobno oblačno rešitev. Uporablja jo okoli 7.000 velikih družb s področja proizvodnje, logistike in trgovine, ki skupno upravljajo okoli pol milijona trgovskih partnerjev v različnih verigah. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

Rh3wbrAgLaI

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji